Audio-Technica http://www.audio-technica.ro/ Always Listening Wed, 13 Dec 2017 12:12:02 +0100 ro Prim11 CMS Justin Timberlake és az Audio-Technica az Oscar-gála nyitó előadásán http://www.audio-technica.ro/news/29/108 http://www.audio-technica.ro/news/29/108 2017-02-28 15:07:22.3590

Justin Timberlake, akiről köztudott, hogy lelkes Audio-Technica felhasználó, a 89. Annual Academy Awards, azaz Oscar-gála nyitó előadásán az Audio-Technica 5000 Series vezetéknélküli rendszerével és az AEW-T6100a hiperkardioid dinamikus kézi mikrofonnal/kéziadóval lépett színpadra. A hollywoodi Dolby Theater a “Can’t Stop the Feeling!” c. slágertől volt hangos, ami a Trollok c. animációs film betétdalaként a Legjobb betétdal jelölést is megkapta.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images 

]]>
12 korszakalkotó Audio-Technica újdonság az idei CES-en! http://www.audio-technica.ro/news/29/105 http://www.audio-technica.ro/news/29/105 2017-01-06 10:55:54.1140

Senki ne csüggedjen, aki éppen nem Las Vegasban tölti az idejét - annak várni kell még egy kicsit -, de röviden felvázoljuk, milyen forradalmian új termékeket mutat be az Audio-Technica a 2017-es évben a Consumer Electronics Show-n:

 

DSR9BT, DSR7BT és SR9 fejhallgatók

Az új DSR9BT elnyerte a CES Innovation Honoree Award 2017 díjat, mely egyértelmű bizonyítéka, hogy ez a fejhallgató jelentős mérföldkő lesz. Az újonnan kifejlesztett Pure Digital Drive technológia lenyűgözően tiszta hangzást produkál. Megközelítőleg ugyanezt a hangzást nyújtja a DSR7BT is. Az SR9 teljesítményét imádni fogják a High-Resolution Audio technológia rajongói, és remélhetőleg az audiofilek is szívesen hallgatják majd.

 

AR3BT és AR3iS fejhallgatók

Amellett, hogy végre nem szükséges a kábellel vesződni, az új AR3BT Bluetooth fejhallgató kristálytiszta hangzását okostelefonodról akár 30 órán keresztül élvezheted. Az AR3iS praktikus kialakítása miatt akár egy nagyobb kabátzsebben is elfér és puha fülpárnáival maximális kényelmet nyújt a hosszú utazás során.

 

LP3 lemezjátszó

A vinly újjászületését éltető rajongóknak kedvezünk az új LP3 lejátszóval. Teljesen automata, szíjhajtásos, könnyen kezelhető modell, ám cserélhető headshell-je és hangszedője, kapcsolható phono-ja (MM/MC), valamint kialakítása egyedivé teszi.  Matt fényével bármelyik szoba ékes dísze lesz.

 

VM hangszedő széria

Az Audio-Technica 30 év után felfrissítette MM hangszedő palettáját. A nemzetközileg elismert Dual-Magnet, azaz dupla mágneses konstrukció az új VM szériás hangszedőink esetében sem fog csalódást okozni. Mindenki megtalálja a neki megfelelő összeállítást.

 

CKR100is/70is/30is fülhallgatók

A CKR széria második generációjának fülhallgatói, akárcsak elődei, szintén a High-Resolution Audio komptatibilisek. Sokat mondó, hogy a bennük lévő push-pull meghajtókat általában hangszóróknál szokták alkalmazni, így a páratlan tökéletesség élményét fogják nyújtani a zeneimádóknak.

 

LS70is/LS50iS fülhallgatók

 Az élőzene varázsa, egy koncert hangulata a hétköznapokon is elérhetővé válik: az új LS széria kedvenc bandád koncertjét bármikor elérhető közelségbe hozza. Az LS70 az energikusabb zenékben; míg az LS50 a finom részletek érzékeltetésében erősebb, a lágyabb muzsikák kedvelőinek.

 

További, részletes információ a termékekről hamarosan!

]]>
Kipróbáltuk! Audio-Technica fülmonitor fülhallgató körkép http://www.audio-technica.ro/news/29/104 http://www.audio-technica.ro/news/29/104 2016-12-15 15:54:34.1030

Az Audio-Technica idén debütált fülmonitor-fülhallgató sorozatából az első darabok érkezését óriási ujjongás és örömmámor övezte. A -nem csupán AT rajongók körében- klasszikussá avanzsált stúdió monitor fejhallgató család, az M-széria kiegyensúlyozott hangját és magas hangminőségét ültették át a fülmonitor család mindhárom darabjának meghajtójába, kiterjesztett frekvencia tartománnyal és remek impulzusválasszal a pontos és részletező hangzás érdekében.

Tovább azt most nem is taglaljuk, egy korábbi cikkünkben már írtunk részletesen a technikai paraméterekről:http://musicmedia.hu/20160723_a_soha_el_nem_toro_fulmonitor_kabel_legendaja

Térjünk rá a tapasztalatokra: A hiánypótló széria három füleséről (ATH-E40, E50 és E70) endorsereinket kérdeztük, a visszajelzésekből összeállítottunk nektek egy kis összefoglalót.

Mindenkinek ugyanazt a három kérdést tettük fel:

 1. Milyen fülmonitor fülhallgatót használtál korábban?
 2. Hol próbáltad ki az ATH-E40, ATH-E50 és/vagy ATH-E70 füleseket és milyen tapasztalataid vannak velük?
 3. Vásároltál-e vagy tervezel-e valamelyikből vásárolni a közeljövőben?
 4.  
 5.  

Köteles Leander (Leander Kills, AMIGOD):

​Köteles Leander (Leander Kills, AMIGOD):

1. Beöntött (gyártót nem írok inkább), nagyon szerettem, de sajnos mivel basszusgitározom, még annál is komolyabbat kellett keresnem, ami leadja a mély tartományokat.
2. Az ATH-E70-est nem próbáltam, hanem egyből megvettem, mert mindenhol csak jót írtak róla, főleg, hogy ez végre hozza a mélyeket is 
3. Ez nekem most tökéletes, várom, hogy végre mikor lesznek a fülesek is wireless-esek 

 

Markó Ádám (Special Providence, USEME):

Markó Ádám (Special Providence, USEME):

1. Eddig egy Microsonic fülest használtam, annak is egy fülre öntött változatát, de az évek alatt -nyílván a fül változása miatt is- nem működött tökéletesen, nem zárt.

2.- 3. Nemrég kipróbáltam az új E70-es fülest és nagyon komfortos volt, az intenzív dobolás/mozgás közben is tökéletesen zárt. Nem kérdés hogy kell egy ilyen! 

 

Simonyi Zádor (Marge):

Simonyi Zádor (Marge):

1. Vic Firth SIH1

2. Első körben otthon zenékkel előválogatás történt, a 3 modell közül, nekem, mint dobosnak az ATH-E40 volt a legszimpatikusabb, van egy ütős, jól körülhatárolt mélye, ami jól hozza a lábdobot és nem olyan tolakodó a közepe (mint az SIH1), így egy kiegyenlítettebb hangkép jellemzi. Első pillanattól kezdve komfortos, kellemes érzést nyújtott és már jó pár bulin vagyunk túl együtt.

3. Az ATH-E40-t vásároltam meg.

 

 NOMAD zenekar:

 

1. Én (Cicó) Audio-Technica ATH-CKX9i-t  és ATH-CKX7-et,Marci pedig ATH-CKX7-et és ATH-CKX5-öt.

2. Két ízben, először az első beérkezett füleseket lehetett kipróbálni a Hangáruházban, ott már hallatszott, hogy teljesen máshogy szól.
Aztán élesben megkaptuk egy koncertünkre mind a hármat. Ott volt igazán lemérhető miben más, Marci az ATH-E50-et használta és az észrevétele az volt, hogy olyan mintha átülnél Trabantból egy Mercibe. A másik, hogy sokkal hangosabb ez a füles, ami nagy előnyt jelent a hangos dob és hangos alapokkal szóló kis színpadokon.

Én (Cicó) az ATH-E70 et használtam. Az első észrevételem az volt, hogy halkítani kellett az AT-M3-as adómon, mert olyan hangerő volt, mint még soha. Miután vége lett a hangbeállásnak és a koncert elkezdődött, azt tapasztaltam, hogy olyan hangképe és hangtartományai vannak ennek a fülesnek, ami az élő koncert környezetben sokkal jobban hallhatóvá teszi azt, amit hallanod kell a fülmonitorba. Nekem ez a legjobb füles, amit próbáltam.

3. Igen, mindenképpen szeretnénk mihamarabb. Főleg most, hogy klub turné áll előttünk, ahol nagyon számit ez az extra, ami ezekben a fülesekben van.

 

Horváth Gábor "Sexy" (Hot Beaver, Lukács Peta):

Horváth Gábor „Sexy” (Hot Beaver, Lukács Peta):

1. Shure SE215 és az AT-M3 gyári EP3-asa volt előtte, aztán amikor megtudtam, hogy jön az ATH-E70, azonnal kértem egy teszt darabot. Elsőre szerelem volt! Azonnal le is foglaltam az első szállítmányból. Azóta is veretlen, pedig azóta van egy Shure SE535LE-m is.

2. Kölcsönkértem E70-ből a "beetető" darabot és koncert körülmények között tudtam kipróbálni, méghozzá arra is emlékszem, hogy Debrecenben, a Roncsban volt, a tavaszi turnénk alkalmával, a saját AT-M3 rendszeremmel. Azóta az énekesünk is vett egy ATH-E40-et, és imádja.

3. Peta zenekarba tervezek venni még egy ATH-E70-et, vagy ATH-E50-et, hogy legyen mindkét cuccomban.

 

Papp Zoltán, hangmérnök (Children Of Distance):

Papp Zoltán, hangmérnök (Children Of Distance):

1. AT ATH-EP3 (AT-M3 rendszer alap tartozék) és az ATH-SPORT3 típusokat.

2. Koncert körülmények között mindhárom modell ki lett próbálva. Az ATH-E70-es annyira szépen szólt, hogy a srácok elfelejtettek dinamikusan rapelni, mert halkan is jól hallották magukat, mintha stúdióban énekelnének, azonban ez koncerten sajnos nem annyira ideális. Végül az ATH-E40-t választották, amely az AT-EP3-al szemben egyrészt jóval hangosabb (kb. 6-10dBSPL-el ugyanazon a teljesítményen), másrészt megvan benne az a középtartomány (500Hz-2.5kHz), ami az EP3-ból hiányzik, ami rapnél (vagy vokálnál/éneknél) nagymértékű előny. Korábban az M3+EP3 kombót próbáltuk, de egy hangosabb színpadnál (pop/rock), a többi zenész által használt lábmonitor mellett ez a rendszer már nem élt meg, pont a középtartományban elvérzett, nem tudott akkora torzítatlan teljesítményt kiadni, ami elegendő lett volna a megfelelő ének-monitorozáshoz. Az M3+E40 kombóval azonban már ilyen gond nincs. Kényelem szempontjából van - volt, akinek a gumis betét felelt meg, de volt akinek sehogy sem illeszkedett a fülébe. Gyárilag adnak egy közepes méretű memória-habos, szivacsos betétet, azonban a srácoknak ez kicsi volt, miután beszereztük az ehhez a típushoz tartozó L-es méretű szivacsokat, már mindenki megtalálta magának a komfortos megoldást.

3. Igen, 3db ATH-E40-t.

Köszönjük mindenkinek a válaszokat.

 

Forrás: Music Media Magazin online: http://musicmedia.hu/kiprobaltuk-audio-technica-fulmonitor-fulhallgato-krkep-20161124 

]]>
Az Olimpia hangja http://www.audio-technica.ro/news/29/103 http://www.audio-technica.ro/news/29/103 2016-08-19 08:42:29.2040

Négyévente, egy rövid ideig az Olimpiáról szól minden, így most ez a cikk is. Pontosabban arról, hogy hogyan szól az Olimpia. Nézed a cselgáncsot és hallod a testek puffanását a tatamin? A tornászlányok körmének koppanásait a gerendán? A nyílvessző becsapódását? Hát persze, hiszen ezek így szólnak! – vágod rá, és bizonyos mértékig igazad van. Megszoktad, hogy tévé- és mozinézőként pontosan azokat a hangokat halld, ami az élményhez szükséges. Ám emögött óriási munka, rengeteg kísérletezés és újító szándék van.

Gondolj bele, a stadionban ülve mit hallasz a sportból? Hallod a magasugró lehuppanását a szivacsra, a rúd pendülését, amikor a rúdugró elengedi? Dehogy hallod. A gerely földbe fúródásának hangját, a toronyugrók egymásnak mondott vezényszavait fent a torony tetején? Ugyan már. Tévénézőként mégis hallhatod ezeket, és pontosan azért, hogy teljesebb élményt kapj.

Az élmény érzelem. Ebben valószínűleg egyetértünk. Az érzelmeinkre pedig a hang jóval erősebbe hat, mint a kép. Ezzel a kijelentéssel talán lehet vitatkozni, de csak addig, amíg meg nem nézel egy horrofilmet hang nélkül. A rettegés elmaradása pontosan azt bizonyítja, hogy az érzelmi töltés jelentős részét a hang szállítja.

1996-ban, az Atlantai Olimpia előtt Dennis Baxter, az olimpiai közvetítés hangtervezője felismerte ezt, és új koncepciót dolgozott ki a sportközvetítések mikrofonozására. Az addigi eszközökkal nem tudott olyan intenzív jelenlétérzetet biztosítani, amit veresenyképesnek találhatott volna az akciófilmekkel és videojátékokkal szemben. Ehhez jóval közelebb kellett mennie a hangforrásokhoz. Megtanulni, hogy egész pontosan milyen hangok tartoznak egy-egy sporthoz. Mit hall a sportoló? Mit érez a sportoló? Hogyan lehet ezt hangokkal tolmácsolni úgy, hogy a néző azt érezze, hogy ő is ott van, az események közepén?

Egy példa: a távolugrók laza homokba érkeznek az ugrás végén. A becsapódás szinte hangtalan, maga a sportoló viszont egy óriásit huppan. Ezt úgy lehet a nézők számára átérezhetővé tenni, hogy egy (vagy több) mikrofon kerül a leérkezés helyére a homokba beásva, vagy közvetlenül a homokgödör szélére, porvédelemmel ellátva, és ennek a mikrofonnak csak a mélytartományát adjuk a mixbe (természetesen jól kikapuzva). Az eredmény egy olyan mély puffanó hang, ami – tudtunkon kívül – felidézi bennünk a eleséseink, leeséseink emlékét.

Dennis Baxter 1996-ban megreformálta a sportközvetítések mikrofonzását. Innentől kezdve a műfaj képes lett akciófilm minőségű élőhanggal ellátni a folyamatosan fejlődő tévé közvetítési technológiát: a ’90-es évek végén elterjedő sztereó tévéhangot, majd a 2000-es években bevezetett 5.1-es hangot. 2008 (Peking) óta minden olimpiai sportot 5.1-ben mikrofonoznak, és mindent lekevernek surround-ban és sztereóban is, így az egyes tévétársaságok választhatnak, hogy melyik hangformátummal veszik meg az adást.

Hogy mekkora munkát végeznek a tévések, talán jól szemlélteti az az adat, hogy az Olimpia 17 napja alatt 3600 órányi anyagot forgatnak le, azaz átlagosan 212 órát minden nap. Ez azért van, mert rengeteg párhuzamos esemény zajlik különböző helyszíneken, amit mind felvesznek és a közvetítési jogokat megvásároló tévétársaságok ezekből válogatják ki a saját nézőik érdeklődésének megfelelő sportokat. Ahhoz, hogy ezt a rengeteg eseményt egyidejűleg fel lehessen venni, töméntelen mikrofonra van szükség: körülbelül 3000 darab mikrofon kerül felhasználásra egy-egy Olimpián.

Meglepő módon nem túl sokféle típust használnak, nagyjából így néz ki a leosztás:

AT4050 és AT4050ST stúdiómikrofonok – stadion közönséghang

BP4025 XY sztereó mikrofonok – közönséghang olyan helyeken, ahol hosszan elnyúló területen található a közönség (pl. evezés)

BP4029 és BP4027 sztereó puskamikrofonok – standard kameramikrofonok

BP4071 és BP4071L hosszú puskamikrofonok – megközelíthetetlen helyek távoli mikrofonzása (pl. gerelyhajtás, futball pálya), vagy nagyon zajos terekben (pl. toronyugrás)

AT899 kitűzőmikrofon – kis mérete alapján ez a modell kerül a legtöbb olyan helyre, ahol nem fér el nagyobb (pl. cselgáncs tatami alatt, gerendán és más tornaszereken, magasugró lécnél, kosár/röplabra/tenisz/tollas/futball hálóba fűzve, stb.)

U851R határfelület mikrofon – minden olyan helyre, ahol előfordulhat, hogy esetleg rálépnek (pl. tenisz, tollas, atlétika, torna)

ATM350 csíptetős hangszermikrofon – minden, amire rá lehet csíptetni (pl. magasugró szivacs, egyéb tornaszerek)

 

Hogy miért kizárólag Audio-Technica mikrofonokat soroltam fel? Az egyik, vagy talán a legnagyobb résztvevő tévétársaság az amerikai NBC Olympics a 2008-as Pekingi Olimpia óta Audio-Technica mikrofonokat használ a közvetítéseihez, így az idei Riói Olimpián is. Hát ezért.

Ha bővebben is érdekel a téma, figyeld az Audmax.hu weboldalt, ahol hírt adunk az erről szóló részletes előadásainkról.

Zöld Zsolt

http://audmax.hu/

Forrás: http://musicmedia.hu/20160818_az_olimpia_hangja

 

]]>
Idén is HangFesztivál! http://www.audio-technica.ro/news/29/102 http://www.audio-technica.ro/news/29/102 2016-04-28 14:28:35.0180
 
 

 

HangFesztivál 2016
2016. május 21. 10:00-16:00

 

Jelszavunk a régi:
"Egy kis szakma, egy kis szórakozás!"

Tervezett program:
(Folyamatosan frissül!)

UDVAR

 • Pontban 10:00-kor a Hangosító tanfolyam nyitott órája: Hangbeállás élőben (Hangmérnök: Zsidei János Zsonó)
  "Beállás zenekar": Tonika és a dominák - Kik ők?
 • KRAMMER Big Band - Kik ők?
 • MURIEL zenekar - Kik ők?
 • Holy Chicks zenekar - Kik ők?
 • VENUE S6L - a szakma meghatározó keverője akcióban - Ismerd meg!
 • Kötetlen szakmai beszélgetések, barátkozás...
 • Sör, töpörtyűkrém (Standard!)

GENELEC TEREM

 • Sportrendezvények mikrofonozása - Zöld Zsolt (Audio-Technica) előadása
 • SYMETRIX, ATTERO TECH, STEWART AUDIO egy jó csapat Dante városában - Tímár Endre (Audmax) előadása
 • SHURE PSM300 fülmonitor rendszer

KISSZÍNPAD

]]>
Both Miklós zenei gyűjtése Ukrajnában http://www.audio-technica.ro/news/29/101 http://www.audio-technica.ro/news/29/101 2016-02-22 13:31:30.8490

Nevezték már gitárprímásnak, illetve modern Bartóknak. Játszik modern folk-rockot a Naprával, többek közt hegedűhangolású gitáron, folyós hangon, rengeteg gainnel. Bejárva hazai és nemzetközi fesztiválokat hirdeti a magyar népzene nagyságát és átütő erejét úgy, hogy a rockzenén edzett fülű hallgatóság is bólogat a zene ritmusára. Jelent meg lemeze Rendhagyó Prímástalálkozó címmel, többek közt Pál István Szalonnával és Dresch Mihállyal, melyen megmutatták, hogy a rock gitárhang hogyan simul bele egy rendes népi zenekarba cimbalommal, nagybőgővel együtt. A Both Miklós Folkside zenekarban újra prímásként mutatkozik, játszva olyan halkan az elektromos gitáron, hogy az nagyon meglepő. Főként a Napra után. Hazai gyűjtő expedíciójának végterméke a Palimo Story formáció, melyben az ország cigánysorait és lakótelepeit végigjárva állított össze zenekart egy tévéműsorra roma és nem roma muzsikusokból. Mindeközben tele van tervekkel, melyek megvalósításának olyan vehemenciával lát neki, ahogy gitározik. Ezen tervek egyik gyümölcse a Kínai Utazólemez, amihez az anyagot egy hosszú kínai expedíció adta. Most tért vissza egy hosszú Ukrán útról, ennek kapcsán beszélgettünk.

 

Adja magát a kérdés, miért éppen Ukrajna? Az egyszeri zenehallgatónak – amilyen magam is vagyok – teljesen ismeretlen a térség (nép)zenéje. Bennem pl. csak a kötelező orosz dalocskák emléke sejlik fel.

A Naprával volt közép-Ukrajnában egy koncertünk még valamikor 2013-ban. A koncertünk előtt sétálgattam a leginkább Kapolcshoz hasonlító fesztiválon és egy kis teremben nénik gyülekezésére lettem figyelmes, akik nemsoká énekelni kezdtek. Ez egy sorsfordító találkozás volt, tényleg ehhez hasonlót nem hallottam előtte. Valóban, ahogy mondtad, a térségből jómagam is csak a szovjet zene iszamos pillanatait ismertem, ezért is volt meglepő, hogy ahhoz képest egy teljesen más gondolaton alapuló, roppant mélységű balladákat hallgathattam ott a fesztivál kistermében. Kérdeztem is a szervezőket, hogy mégis ők honnan jöttek, mire csak annyit mondtak, hogy az ország északkeleti részéről, közel az orosz határtól. Már aznap tudtam, hogy amikor először lehetőségem adatik, felkeresem ezeket a falvakat.

 

Tudtommal egy alapozó körút előzte meg az utatokat. Hogyan készültetek fel? Mik voltak az elképzelések és mivel szembesültetek?

Igen, már csak azért is találó az alapozó kifejezés, mert még falvak neveit sem tudtuk igazán ahova mehetnénk. Egy nagyobb területet jelöltek meg nekem, valamint azt a mókás tanácsot adták, hogy nyissam ki a google maps-ot és, ha a térképen a falu egyenletes négyszög, vagy téglalap, akkor oda ne menjek, mert az új építésű, míg ha szerteágazó, ágas-bogas, akkor az régi és ott minden bizonnyal énekelnek az öregek. Nos ez végül is elégnek bizonyult, mivel ez alapján kijelöltem egy tucat falut és rögtön az elsőben a piacon az összesereglett asszonyok egy balladát villantottak három szólamban. Ez olyan sikerélményt adott rögtön az elején, hogy éreztem, az összes otthon bejelölt falut fel akarom keresni. így is lett. Azóta hatszor voltam kint és minden alkalomban több különböző falu zenéit rögzítettem, és egyszersmind éltem velük a mindennapi életüket.

 

Sokakban felmerülhet a kérdés, miszerint Ukrajna a szomszédos Oroszországgal nincs túl jóban mostanában. Nem tartottatok a helyzet bonyolódásától? Mit érzékeltetek a konfliktusból út közben?

Először is elmondanék egy időben korábbi történetet, miszerint a háború kitörése előtt pár hónappal voltam Szíriába. Akkor még semmi nem utalt arra, hogy hamarosan az ország egy tekintélyes területét bekebelezi, az akkor még nem is létező Iszlám Állam. A Palmüra romjainál töltöttem egy éjszakát és azon gondolkodtam a barátommal, hogy még pár év és felfedezik maguknak a turisták és végleg egy “Disneyland” lesz belőle. Ehhez képest most már tudjuk, hogy a több ezer éves romokat soha többé nem láthatja senki abban a formában, mert szépen sorjában robbangatja fel pogány örökségnek titulálva az IS. De fontos itt hozzátennem, hogy azok a területek, ahol Ukrajnában voltam teljesen biztonságosak voltak. Persze minden alkalommal volt velem egy úgynevezett “fixer”, akinek nagy hely- és nyelvismerete volt, de tényleg nem volt egyszer sem komolyan szükség rá a tolmácsoláson kívül. Mégis a háború ténye (mert nyugodtan hívhatjuk annak), több dologban érződött. Például folyamatos téma volt minden összejövetelen. Talán a legkellemetlenebb élményem, amikor akaratlanul belesodródtam a politikába Poltava nevű városban volt, ahova az egyik falu asszonyai voltak meghívva egy koncertre, ahol éppen gyűjtöttem. Mivel persze minden alkalommal kiderült, hogy én is zenész vagyok, ezért gyakran zenéltünk közösen. Ezen a napon megkértek, hogy a városi kis koncertjükön kísérjem már le őket dobon. Szóval, mivel még népi dobos nem voltam, főleg Ukrajnában, ez egy kihagyhatatlan ziccernek ígérkezett. Az eseményt közvetítette a helyi tévé, és mikor bemondták, hogy Magyarországról vagyok – a szervező a mikrofonba többször bemondta, hogy “international festival!”. Majd a műsor felén gondoltak egyet az asszonyok és bemondták, hogy a következő dalt Putyinnak küldik, amikor is egy I. Péter cárról szóló népdal szövegét (aki szintén nem túl pozitív az ukrán történelemben) átcserélték Putyinra és ilyenformán küldték el a pokolba. A helyzet bonyolultsága és érzékenysége miatt pont az ilyen dolgokból akartam volna kivonni magam, de jobb híján ütöttem a dobot, mint Angus Young az A-dúrt.

 

Mivel kép és hangfelvételek készültek egyszerre, mi volt az alapkoncepció a hangrögzítésben? Mi volt a cél?

Aki népzenei körökből jön, az gyakran találkozik azzal a helyzettel, hogy a felvételek minősége a körülményekből adódóan elég rosszak. Leginkább ez abból adódik, hogy évtizedekkel ezelőtt készültek, ráadásul leggyakrabban amatőrök által, mivel nem volt támogatott a kommunizmusban a népek különbözőségére felhívni a figyelmet. Emiatt a román határon átcsempészett szalagos magnókkal és ehhez hasonló technikákkal készült felvételek lettek aztán legendásak. Az érdekessége, hogy az ember, mivel más felvételek nem igen vannak a régi időkből, annyira megszereti a sok hallgatásnál, hogy már kifejezetten szereti a recsegését, de valójában nagyon sok információ elveszik ezekben. Emiatt az volt a célom, hogy igazán magas színvonalú, a szólamokat határozottan elkülöníthető és minőségében meghökkentő anyagot hozzak létre. A meghökkentő alatt inkább azt értem, hogy valóban elképesztő minőségben énekelnek és így egy jó minőségben felvett anyagnál  mindenki elképed, hogy “milyen jól énekelnek”.

Hogyan épült fel a felvételi lánc?

A felvétel leglényegesebb eleme az AT4047 mikrofon. Előtte több mikrofont kipróbáltam, de tényleg lehengerlő volt a különbség. Több szempontból is. Először a kínai lemezemnél használtuk Hidasi Barnával énekre és nagyon elégedettek voltunk, de nekem a későbbi útjaimon sikerült mélyebben megismernem a mikrofon adta lehetőségeket. Otthon aztán, ha az utómunkákon dolgozom, akkor jön ki (mint minden mikrofonnak) az ereje. Bármilyen frekvencián tekergetem, omlik belőle az információ, emiatt nagyon sok helyzetben megmentett.

Másfelől a nyolcas karakterisztika, amit nagyon gyakran használnom kell, mivel sokszor az énekesek pozícióját nem igazán tudom befolyásolni. Pontosabban próbálom, de aztán mindig úgy van, ahogy nekik kényelmes és valójában ezt nem is akarom megváltoztatni, azonban ez a mikrofonoktól nagymértékű alkalmazkodást igényel. Ez az, amit ezek a mikrofonok megadnak. A gyűjtéseim elején még arra gondoltam, hogy két AT4047-tel, valamint két más típusú mikrofonnal akarom a cuccomat összeállítani, azonban az AT4047 annyira univerzálisnak bizonyult, hogy ezeknél maradtam.

A munka jellegéből adódik, és nagyon fontos, hogy a cuccom egy személyben is szállítható legyen, hiszen gyakran vonattal vagy busszal tudom megközelíteni a helyszínt. Ezért fontos a kevés, azonban nagyon jó minőségű felvételi lánc. Emiatt döntöttem egy négy bemenetes hangkártya mellett az utazásaimhoz (Focusrite Scarlett 18i8), valamint a négy AT4047 mikrofon mellett, amelyeket két vastag férfizokniba bugyolálok és a kamera táska objektív részében tárolok. Emiatt a legfontosabb cuccok egy hátizsákban vannak összerakva. Gyakori, hogy a helyszínen veszek, kapok vagy bérlek állványokat és kábeleket. Kijevben például minden meg van véve és egy ismerősömnél tárolom.

 

Hogyan oldottad meg a helyszíni lehallgatást és kontrollt? Vagy volt egyáltalán?

Egy sima, egyébként szintén AT bedugós fülest (ATH-CKS90) szoktam vinni magammal. Ez valójában nem lenne elég, de ha ismered az eszközeidet, akkor ezzel is pontosan tudod kontrollálni a felvételt. Persze először furák voltak ezek a “félmegoldások”, de a helyzetben megérted, hogy meg kell találni a cuccod mennyisége és minősége közötti egyensúlyt. Aztán egyszer csak kiismered ebben a formában az eszközeidet, és végül ez is kellő magabiztossággal működik.

Mikor és hol láthatja és hallhatja a közönség a kész anyagot? Lesz esetleg a Kínai Utazólemez bemutatójához hasonlító koncert?

Ebből egy filmsorozat készül, amelynek az előkészületei zajlanak. Az ukrán rész vágása zajlik éppen, de mire ebből tévé anyag lesz az még több hónap. Én azóta már egy belarus részt rakok össze, valamint most indulok Indiába... részben egy koncert turnéra, majd aztán felvételeket készíteni a falvakban. Valamint előkészületben van egy koncert Magyarországon, ahol az asszonyokat elhoznánk ide és közös zenélés formájában bemutatnánk azt a távoli, mindentől elzárt világot.

Hajdu Zoli

Foto: Ancsin Gábor - kepszerkesztoseg.hu


Az AT4047MP rövid története:

 

Az AT4033 hatalmas sikert aratott az amerikai piacon a ’90-es évek elején. Ez volt az első minőségi stúdiómikrofon 1000 USD alatt, és ez lett az elindítója a 40-es sorozatnak. A felhasználói visszajelzések és kérések alapján az Audio-Technica 1996-ra megalkotta az AT4050-es nagymembrános, multikarakterisztikás stúdiómikrofont. Az eredmény: újabb hatalmas siker és általános elterjedés mind a stúdiókban, mind a színpadokon.

 

Évekkel később, szintén a felhasználók jelezték, hogy a legtöbb esetben nem használják az AT4050 további iránykarakterisztikáit, szeretnének egy olyan mikrofont, ami nagyon hasonlít hozzá, de fix kardioid, és a felébe kerül. Ez lett az AT4040 nagymembrános, valódi kondenzátor stúdiómikrofon, ami leváltani volt hivatva az AT4033-at, mivel egy sokkal modernebb konstrukció. Jól jelzi a szakma konzervatív voltát, hogy az AT nem tudta leváltani az AT4033-ast, a felhasználók annyira ragaszkodtak hozzá, hogy a bemutatása után 24 évvel, a mai napon is forgalomban van. (mejg.: itt Európában, minősége miatt az AT4040 a keresettebb modell, de Amerikában még mindig az AT4033 a legenda).

A 40-es széria modern mikrofonjai, az AT4040 és az AT4050 hatalmas dinamikájú, kifejezetten transzparens hangú mikrofonok. Azonban sok esetben nem amiatt szeretünk egy mikrofont, mert tökéletesen visszaadja a forrás hangját, hanem azért, mert karakteressé teszi.

 

Az Audio-Technica 40-es sorozatának következő darabja, az AT4047 erre az igényre adott választ. Az AT4047-nek karaktere van. Speciális membránjával és transzformátoros kimenetével úgy tudja megidézni a FET-es vintage mikrofonok hangzását, hogy közben a modern, digitális stúdiótechnika igényeinek is tökéletesen megfelel: nagyon kicsi a saját zaja és nagyon nagy a hangnyomás tűrése.

Az AT4047SV fix kardioid mikrofont előszeretettel használják vokálra, beszédre, gitár erősítőre, lábdobra, nagy hangnyomású forrásokra, amit a mixben ki szeretnének emelni. Gyakran előfordul színpadi hangosításban is.

 

Az AT4047MP az SV modell továbbfejlesztése multikarakterisztikásra. Nemcsak többféle iránykarakterisztikát tud (kardioid, gömb, nyolcas), hanem a hangnyomás tűrése is magasabb. Vintage karaktere az alap AT4047-esen alapul, de még egy fokkal erősebb a hatása. Nagyon erőteljes a jelenlétérzete, a hang szinte az arcunkba mászik. A mikrofon pontosan azt csinálja, amit jó néhány plugin vagy outboard eszköz ízléses használatával egy jó hangmérnök tenne, hogy egy hangot fölé emeljen a mixnek. 

 

Részletes technikai adatok az audio-technica.hu weboldalon találhatók. 

 

Forrás Music Media Magazin online

http://musicmedia.hu/20160221_both_miklos_zenei_gyujtese_ukrajnaban 

]]>
Audio-Technica NAMM-újdonságok http://www.audio-technica.ro/news/29/100 http://www.audio-technica.ro/news/29/100 2016-01-23 08:05:30.9390

Audio-Technica NAMM-újdonságok

 

Örömmel mutatjuk be az idei NAMM show alkalmából az Audio-Technica legújabb termékeit.

 

Megtalálható közöttük a “bestseller” ATH-M50x legújabb limitált kiadása, valamint az Artist és az artist Elite szériák új mikrofonjai.

 

Professzionális fülmonitor fülhallgatók

Az Mx-széria elismert hangzását átültetve a hallójárati fülhallgató konstrukcióba, a fülmonitor sorozat három új modellje arra készült, hogy megfeleljen az igényes zenészek és hangtechnikai szakemberek elvárásainak a stúdiótól a színpadig és a DJ pultig.

A fülmonitor széria kifejezetten professzionális felhasználásra készült, és tökéletes megoldást kínál minden fülmonitorozást igénylő alkalmazásra.

 ATH-E40ATH-E50ATH-E70

ATH-M50xMG

Bemutatkozik a díjnyertes M50x stúdió monitor fejhallgató új limitált kiadása Matt Szürke színben.

Az új modell specifikációja megegyezik világszerte kedvelt, eredeti M50x modellével.

 ATH-M50xMG

AE2300 Hangszermikrofon

Az AE2300 az Audio-Technica dupladómos membrán konstrukciója révén a tipikus dinamikus mikrofonokat messze meghaladó magasfrekvenciás és tranziens átvitelt kínál.

Masszív fémháza, kis méretei és nagy hangnyomástűrése igen sokoldalú eszközzé teszi az AE2300-at, mely tisztán és precízen közvetíti gitár erősítők, fa- és rézfúvósok, dobok és ütőhangszerek hangját.

 AE2300

ATM230

Az ATM230-cal megérkezett az ideális dob- és ütős mikrofon az ARTIST szériába. A nagy hangnyomású felhasználásra optimalizált dinamikus mikrofon kerek, telt hangzást nyújt, kivételes mélyátvitellel.

Az ATM230 hiperkardioid iránykarakterisztikája csökkenti az oldalról és hátulról érkező hangok arányát, növelve ezzel a mikrofonozott hangforrás izolációját.

ATM230

]]>
Keverőverseny - pontszámok http://www.audio-technica.ro/news/29/96 http://www.audio-technica.ro/news/29/96 2015-12-14 09:13:23.8240

Sziasztok!

 
Itt találjátok a keverőversenyre beérkezett pályaművekre adott pontszámokat. Természetesen a személyiségi jogok védelmében ID azonosítókkal. 
 
Egy apró megjegyzés: A harmadik helyezett visszalépett, tehát automatikusan a negyedik helyezett pályamű került a harmadik helyre. Mivel itt holtverseny volt (12540682 - Molnár Zoltán László és 12540902 - Garcia Szabolcs) , a zsűrivel újraszavaztattuk a két művet, így alakult ki a jelenlegi harmadik helyezett.
 
Részletes lista
 
 
 
]]>
Keverőverseny - végeredmény! http://www.audio-technica.ro/news/29/95 http://www.audio-technica.ro/news/29/95 2015-12-10 19:37:28.4590

Kedves Pályázók!

 
Óriási örömmel vettük Tőletek, hogy feltöltött pályaművetekkel ennyien, egészen pontosan 188-an vettetek részt a "Dal Keres Hangmérnököt!" keverőversenyünkön.
 
Ahogy ígértük, ma eredményt hirdetünk. A zsűri szavazatainak összesítése alapján a következő sorrend alakult ki:
 

Első helyezett: 12540918 – Erdei Sándor

Második helyezett: 12540730 – Tóth Zoltán

Harmadik helyezett: 12540902 – Garcia Szabolcs

Gratulálunk Nekik és köszönjük szépen mindenkinek, aki időt és energiát nem sajnálva részt vett a játékban.

A három nyertes pályaműveit itt tudjátok meghallgatni: https://soundcloud.com/gitarbloghu/sets/dal-keres-hangm-rn-k-t-kever 

]]>
Nézd meg Deseő Balázs zsűritag videóját a Dal Keres Hangmérnököt - keverőversenyről! http://www.audio-technica.ro/news/29/94 http://www.audio-technica.ro/news/29/94 2015-11-27 12:31:25.4460

Deseő Balázs, a Dal Keres Hangmérnököt - keverőverseny zsűrijének tagja készített egy videót Nektek, melyben sok hasznos információ elhangzik és láthatjátok/hallhatjátok hozzáfűzéseit az eddig beérkezett pályaművekhez is (nov.16/25): 

 

Figyelem! Már csak 4 napotok van, hogy feltöltsétek, amit alkottatok!

A dal jövő hét hétfő estig, azaz november 30-án éjfélig keresi hangmérnökét, eddig van lehetőségetek feltölteni a mixeteket - ez a pontos határidő!

Hajrá!

Részletek:

]]>
Dal Keres Hangmérnököt - Hallgass bele a pályaművekbe! http://www.audio-technica.ro/news/29/93 http://www.audio-technica.ro/news/29/93 2015-11-23 10:53:14.4330

A Dal Keres Hangmérnököt - keverőverseny végéhez közeledünk, de addig is a beérkezett pályaművekből megosztunk veletek egy kis ízelítőt.

Fokozzuk az izgalmakat azzal, hogy a feltöltött lista folyamatosan bővülni fog (természetesen anonim, hiszen a verseny még tart), így érdemes többször visszatérni és belehallgatni. 

Ne feledjétek novemberben még van lehetőségetek játszani!

Határidő: 2015. november 30.

Eredményhirdetés: 2015. december 10.

Lájkolni, osztani, véleményt formálni ér!

]]>
Audio-Technica mikrofon Ferenc Pápa philadelphiai látogatásán http://www.audio-technica.ro/news/29/92 http://www.audio-technica.ro/news/29/92 2015-10-07 07:28:57.0230

2015. szeptember 26-án Ferenc Pápa részt vett a „Festival Of Families” rendezvényen, Pennsylvániában. Megragadván a különleges alkalmat, az Audio-Technica Artist Elite AE6100 hiperkardioid dinamikus kézi mikrofonja ezúttal fehér kivitelben került felhasználásra.

Fotó: Alex Wong/Getty Images.

(Included photo is the property of Alex Wong/Getty Images and may be used by the press only for the purpose of one-time reproduction. Unauthorised use, alteration or reproduction of photograph is strictly prohibited.)

]]>
Budapest Music Expo program http://www.audio-technica.ro/news/29/91 http://www.audio-technica.ro/news/29/91 2015-09-29 11:24:53.6380

Budapest Music Expo

Nemzetközi Audiovizuális és Zenei Kiállítás

Helyszín:

SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ:

1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

NYITVA TARTÁS:

2015. október 2. péntek: 10.00.-19.00. óráig

2015. október 3. szombat: 10.00.-19.00. óráig

2015. október 4. vasárnap: 10.00.-17.00. óráig

 

A kiállítás ingyenesen látogatható!

 

Két csarnokban, két standon is megtalálhatnak bennünket az érdeklődők:

 

Audmax/Garry kiállítás A csarnok 23 stand (A23)

 

Audmax/Garry kiállítás B csarnok 2 stand (B2)

 

Részletes program

Audmax/Garry kiállítás A csarnok 23 stand (A23)

Kiemelt márkák:
Allen & Heath, AVID, Audio-Technica, KORG, Trevis

Az A csarnok Silent pódiumán fejhallgatós bemutatók

2015.10.02. Péntek

11:30 -11:50    Gunics Antal (PA4X bemutató)
13:30-13:50    Cséry Zoltán (KORG KRONOS, Kross bemutató)
14:00-19:00    Metha (DJ-set/közönségtalálkozó)

2015.10.03. Szombat

11:30 -11:50    Gunics Antal (PA4X bemutató)
13:30-13:50    Cséry Zoltán (KORG KRONOS, Kross bemutató)
14:00-19:00    Bohumil (DJ-set/közönségtalálkozó)

2015.10.04. Vasárnap

11:30 -11:50    Gunics Antal (PA4X bemutató)
13:30-13:50    Cséry Zoltán (KORG KRONOS, Kross bemutató)
14:00-17:00    DJ Budai (DJ-set/közönségtalálkozó)


A40 konferencia terem:
2015.10.02. Péntek
16:30 – 18:00    Mi történik a spetrumunkkal? / What’s happening to our spectrum? Dré Klaassen APWPT (Associalion of Professional Wireless Production Technologies) elnöke. Az Audio-Technica Europe vezetéknélküli rendszabály specialistája.


Audmax/Garry kiállítás B csarnok 2 stand (B2)

Kiemelt márkák:
Marshall, Natal, Eden, VOX, Kemper, Garry

Audmax/Garry hangszeres demók B csarnok 2 stand (B2) kisszínpad

2015.10.02. Péntek

10:40 -11:00    Muckshow     (AT, Eden, Natal, Marshall)
12:20 - 12:40    Kardos Norbert, Balogh Lacika, Takács Donát (KORG KRONOS)
14:00 - 14:20    KORG PA4X bemutató Pacziga Lindával és Vághy Tamással  (PA4X, AT)
14:40 - 15:00    Hot Beaver (Natal, EDEN, Marshall)
15:40 - 16:00    Szappanos György és Megyaszai István basszus erősítő bemutatója (Eden, Garry)
16:20 - 16:40    Mostly Harmless (Natal) 
17:40 - 18:00    Flo (Marshall, AT)
18:40 - 19:00    Szebényi Dániel és barátai (KORG, KingKORG)

2015.10.03. Szombat

10:40 -11:00    Sümeghi Tamás Natal dob bemutatója (Natal)
12:20 - 12:40    Muckshow     (AT, Eden, Natal, Marshall)
14:00 - 14:20    Kemper Profiler bemutató Csiszár Ferenccel    
14:40 - 15:00    KORG PA4X bemutató Pacziga Lindával és Vághy Tamással (PA4X, AT)    
15:40 - 16:00    Lukács Peta Marshall bemutatója  (Marshall)    
16:20 - 16:40    Tóth TOmi Nattal dob bemutatója (Natal) 
17:40 - 18:00    Budapest Electric Bass Band (Eden, Garry, Natal)
18:40 - 19:00    Jammal jammel (Natal)

2015.10.04. Vasárnap

10:40 -11:00    KORG PA4X bemutató Pacziga Lindával és Vághy Tamással  (PA4X, AT)
12:20 - 12:40    Budapest Electric Bass Band (Eden, Garry, Natal)
14:00 - 14:20    Cséry Zoltán és barátai (KORG)
14:40 - 15:00    Muckshow     (AT, Eden, Natal, Marshall)
15:40 - 16:00    Zséda (A&H ME1)
16:20 - 16:40    Markó Ádám Natal dob bemutatója (Natal)

]]>
Cimbaliband: MOLDVA a nemzetközi világzenei toplistán! http://www.audio-technica.ro/news/29/89 http://www.audio-technica.ro/news/29/89 2015-08-03 10:57:03.2820

Június elején jelent meg a Fonó gondozásában a CIMBALIBAND Moldva c. lemeze, amely röviddel megjelenése után felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájára; az előkelő 8. helyen! A világ legrangosabb világzenei listáját 24 ország 50 világzenei rádiós szakembere szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén. Ebben a hónapban más magyar album nem került fel a legjobbak közé. A Moldva c. lemezzel az alkotók egyben tisztelegnek és köszönetet mondanak a moldvai csángóknak, akik a sokszor nagyon nehéz körülmények ellenére is megőrizték az utókornak gyönyörű népzenéjüket.

 

A Cimbaliband eddigi zenei irányzatában mindig nagyon fontos szerepet játszott a népzenei gyökerek megismerése. Unger Balázs, a banda vezetője hét éves kora óta foglalkozik autentikus magyar népzenével, a balkán szerteágazó dallamvilágával, ezekből is legfőképpen azzal a területtel ahol a cimbalom is szerepet kapott a folklórban. Egy korábbi, emlékezetes gyűjtőútja hatására készült el a Cimbaliband - Moldva című lemeze, mellyel az együttes visszatér a gyökerekhez, és autentikus moldvai zenét játszanak, nem a szokásos hangszerelésben!

“Újragondolta és egészen korszerű formába öntötte a moldvai muzsikát a Cimbaliband. Bizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” (Kis Eszter Veronika, Magyar Nemzet)

 

“Ungerék ötletes témakibontásokkal, imitációkkal, ritmus- és tempótörésekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a népzene még korántsem jutott el a kiüresedés határáig. A dalok átdolgozásai olykor komplex kompozíciókká alakulnak, belső tételek követik egymást, amelyeket gyakran mesterien megformált instrumentális részek kötnek össze vagy éppen vezetnek vissza a kiinduló témához.” (Élet és Irodalom , Végső Zoltán)

 

„Az Unger testvérek vezette Cimbaliband mondanám, hogy jobb, mint valaha, de már évek óta tartja ezt a szintet, így már csak Szita Eszter énekesnőt kell újfent kiemelnem, aki nagyon nagy nyeresége ennek a minden ízében szédületes bandának.” (Rácz Mihály, Lángoló Gitárok)

 

„Az autentikus és a városinak mondott népzene rendkívül magas fokú szintézisét: ideális arányú keverékét hallhattad. Innen pedig nincs tovább – a CimbaliBand ezt követő (ki tudja, mikor elkövetkező) lemezéig legalábbis semmiképp.” (Olasz Sándor, Riff.hu)

 

A World Music Charts Europe toplistája megtalálható a www.wmce.de honlapon. Az elmúlt évben sikert aratott itt Herczku Ágnes Bandázom c. lemeze (Fonó), a Romano Drom colors c. albuma (Fonó), a Balogh-Lukács cimbalomduó Összehangolva c. albuma (FolkEuropa), az elmúlt években sikerrel szerepelt Lajkó Félix Mező c. lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó); a Buda Folk Band Magyar világi népzene c. lemeze (Fonó); más kiadóktól a Söndörgő Tamburocket c. lemeze (Riverboat Records) és a Romengo Nagyecsed-Budapest c. albuma (Gryllus).

]]>
Audio-Technica ATH-PRO500MK2 fejhallgató és AT-LP1240USB lemezjátszó teszt DJ Bohumiltól http://www.audio-technica.ro/news/29/88 http://www.audio-technica.ro/news/29/88 2015-07-10 10:43:07.8580

ATH-PRO500MK2

 

"Az Audio Technica termékeivel én inkább a stúdiókban találkoztam, mégis nagy örömmel vettem kézbe ezt az ATH-PRO500 mk2 típusú dj fejhallgatót. Az első változatát szintén inkább stúdiókban láttam, de most nézzük, hogy mit is tud ez a profi dj monitor fejhallgató.


A dizájnos csomag két kábelt foglal magában illetve egy hordozó táskát a fejhallgató mellett.
Nagyon tetszik ez a kábelcsatlakozás ami fejhallgatóba megy, szerintem nagyon praktikus és könnyen szerelhető. A kábel hossza teljesen ideális, könnyen lehet mozogni a dj pultban. Felraktam a fejemre és nagyon kényelmesen illeszkedett rá, ami nem egy utolsó szempont egy dj-től. Az anyagválasztás kiváló minden téren, főleg a fejhallgatópántra gondolok, ami az izzadságot könnyen felszívja illetve a műanyag részek is kellemes tapintásúak.


A fejhallgatóban ami még nagyon bejön hogy a fejhallgató hangszóróházainak a méretei pont el lett találva, mivel a belehallgatásnál - akár mix közben - válnak szorítjuk és ez a művelet kényelmesen elvégezhető, sőt félig el is fordul, ami még jobban könnyedebbé teszi a dj munkáját.


De most nézzük a hangját, ha már ennyi külsőséget megemlítettünk. Féltem hogy nem fogja bírni a strapát ez a fejhallgató hiszen mint ahogy már mondtam én inkább stúdió körülmények között találkoztam a márkával. Most minden technikai sallang nélkül mondom hogy nagyon durván szól még nagyon hangosan is, szépen érződnek a mély-közép-magas frekvenciák. Ez talán a djk-nél a legjobban mérvadó egy fejhallgató kiválasztásánál, hiszen ezek a szempontok a legfontosabbak, hogy szépen és hangosan szóljon, no meg a strapát nagyon bírja.

Bátran ajánlom ezt a zárt fülest azoknak, akik egy strapabíró, hangosan is jól szóló, dizájnos fejhallgatót venne.

 

AT-LP1240USB

 

Első körben úgy gondoltam hogy összevetem a dj-k körében etalonnak számító Technics SL 1200 mk2-es típusú lemezjátszóval, de rájöttem hogy teljesen felesleges, mert ez a lemezjátszó a mai kor igényeihez lett hozzáigazítva.
A csomag maga a lemezjátszót, a lemezjátszó tányért, Audio-Technica slimap-ot, a plexi fedelet, kábeleket, leírást és egy software cd-t tartalmaz.


Összeraktam a lemezjátszót majd egyből a csatlakozásokat néztem, ami végre igenis egy mai profi dj lemezjátszóéra hasonlított. Gondolok itt arra hogy az RCA csatlakozások nem egyenesen a lemezjátszó karból jönnek ki, hanem RCA aljzat csatlakozás lett rögzítve a lemezjátszó hátsó oldalán. Ez hatalmas piros pont. Aztán ami rögtön kérdéses volt számomra, hogy mit is keres egy USB aljzat a lemezjátszón?! Nagy ötletnek tartom, hogy hangkártya nélkül tudjuk a lemezeinket digitalizálni a saját programjával (azon a software cd-n az van) mind Windows-on mind pedig MAC OSX-en is.


A lemezjátszó robusztus és nagy hangban sem gerjed. A pitch potmétert plusz, mínusz 10 és 50 %-ban használhatjuk. Könnyen mozgatható a poti és a sebességváltózást is hamar felveszi az bika erős közvetlen hajtás. Az indulást és megállítást két potméterrel tudjuk állítani, mint egy profi cd-lejátszón. Lehetőség van visszafele játszásra is, bár szerintem ennek inkább scratch körökben van nagyobb érdeme. A szokásos 33 és 45 fordulatszám mellett még 78-ast is használhatunk lejátszásra. Még ami nagyon tetszett, hogy ergonómiai szempontból két start/stop gomb van, hiszen ha elfordítjuk a lemezjátszót, akkor a másikat használnánk, de úgy gondolom hogy ez is hip-hop djk körében aratna sikert. A stroboszkóp lámpa kéken világít, a tűmegvilágító egy RCA csatlakozással illeszkedik és rendben végzi munkáját. A toronyszerkezet könnyen állítható és ami a lényeg hogy stabil és egy komolyabb scratch-t is simán kibír és nem ugrik át egyik-barázdából a másikba a tű.


Nos, úgy gondolom, hogy tényleg egy mai profi lemezjátszóval állunk szemben és nemcsak kis bulikra, de akár komolyabb rendezvényekre is bátran ajánlom. A ma piacon lévő lemezjátszók mellett árban és minőségben azt gondolom jele pillanatban verhetetlen az Audio-Technica lemezpörgetője. Aki lemezjátszó vásárláson töri a fejét mindenkép vegye számításba az Audio-Technica LP1240-est.
A hip-hop dj-knek különösen ajánlott!"

 

DJ Bohumilt az alábbi felületeken is megtalálod:

INSTAGRAM: instagram.com/djbohumil
CONTACT: djbohumil@gmail.com
WEB: www.bohumil.hu
FACEBOOK: www.facebook.com/djbohumilofficial
TWITTER: www.twitter.com/djbohumil
OFFICIAL.FM: www.official.fm/djbohumil
SOUNDCLOUD: www.soundcloud.com/djbohumil
MIXCLOUD: www.mixcloud.com/djbohumil

]]>
XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor http://www.audio-technica.ro/news/29/87 http://www.audio-technica.ro/news/29/87 2015-06-23 13:13:14.2300

XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor
2015. július 20-26. Szolnok-Tiszaliget

Már 22 éve Magyarország első számú zenei továbbképző tábora

Húsz év munka, több ezer résztvevő, több száz zenekar és előadók ezrei, tengernyi élmény, megszámlálhatatlan sztori, oktatások, előadások, neves külföldi és hazai sztárok, feledhetetlen együtt zenélések – ez a nagyon rövid felsorolása mindannak, ami a Gitármánia Táborban történt.

A Gitármánia Tábor ma már Magyarország legnagyobb könnyűzenei szakmai találkozója is, ahol valamennyi alaphangszer (basszusgitár, billentyű, dob, ének, gitár, zenekar) kezdő és haladó szintű oktatásával, a zene és a zeneipari környezet (hang-, színpad-, vizuál- és túdiótechnika, hangszerépítés) bemutatásával, a szövegírás, dalszerzés világával, mentális kérdésekkel, szerzői és előadói jogokkal és a rádiózás bemutatásával is foglalkozunk.

A Gitármánia Tábor előadó termeit a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel szereljük fel, hogy ezeket bárki kipróbálhassa, sőt lehetőség van stúdiófelvételek készítésére is. 

Gyere, tanulj, zenélj... és legyél a magyar zene része!

 
Részletek: https://www.facebook.com/Gitarmania
]]>
Öt napig ingyenes a Cimbaliband Moldva lemeze a Youtube-on! http://www.audio-technica.ro/news/29/86 http://www.audio-technica.ro/news/29/86 2015-06-23 12:09:43.7680

„… a gesztus értékű támogatások erőt adhatnak azoknak, akik küzdenek…” (Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere)

 

Június 4-én a Fonó Budai Zeneházban, a zenekar kiadójának színpadán, majd június 14-én egy családias hangulatú esten Gödöllőn a Művészetek Házában mutatta be Moldva című lemezét a Cimbaliband zenekar. A gödöllői koncert teljes bevételét a rekecsini központú Csángó Rádiónak ajánlották fel. Dr. Gémesi György a város támogatásaként 50 000 forintot nyújtott át valamint az Audio-technica, a zenekar egyik fő támogatója is szívesen állt a kezdeményezés mögé és hangtechnikai eszközökkel támogatta a rádió működését. Emellett a magyarországi cégcsoporthoz tartozó Audmax Broadcast – akik rádióstúdiók építésével és üzemeltetésével foglalkoznak -, szintén hallottak a kezdeményezésről és lelkesen felajánlották segítségüket a rádió további működéshez.

 

A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere. Beszédében kiemelte, hogy méltán büszke a város által támogatott együttesre, hiszen kulturális és értékmegőrző tevékenységük követendő példa lehet minden magyar számára a határon innen és erőt adhat azoknak, akik küzdenek határainkon túl.

Az est díszvendége, Istók Pál, a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Szövetség elnöke a rádió megalakulásáról és küldetéséről beszélt. Lőrinc Celesztin, egy mozgáskorlátozott fiatalember a szobájában lévő asztali számítógépről indította a Csángó Rádiót 2009-ben. Az on-line rádió célja, hogy tovább adja a csángó kultúrát, valamint hangot adni annak, hogy büszkék lehetünk magyarságunkra. A népzenészek és a néptáncosok, táncház mozgalmak gyűjtéseinek eredményeként reneszánszát éli a csángó zene, Celesztin ebből merített ihletet. Több mint hat éve üzemelteti a rádiót, melynek legfontosabb üzenete, hogy ne csak azt mondjuk 100 év múlva, hogy itt is éltek magyarok a Gyimeseken és az ezeréves határon túl, hanem reméljük, hogy az Etelköz peremén 100 év múlva is lesznek még magyarok.

Öt napig bárki meggyőződhet arról, hogy valóban értékes zenei anyag gyűlt össze a Cimbaliband új lemezén, ugyanis péntekig meghallgatható a teljes lemez a Youtubeon

az alábbi linken: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFbLKd0WHRhNSAkKgizywUyeDcFHSwaRQ

 

]]>
Soul és R’n’B legendák Audio-Technicával a Rock’n’Roll Hall Of Fame beiktatási ceremóniáján http://www.audio-technica.ro/news/29/85 http://www.audio-technica.ro/news/29/85 2015-06-22 07:46:19.5980

A hangosítási szakma profijai ismét Audio-Technica mikrofonszettet állítottak össze tehetségeiknek a legutóbbi, 30. Rock and Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniához, melyet Clevelandben, Ohióban rendeztek meg.

A show középpontjában a soul legenda, Bill Withers állt, aki ezen kivételes fellépésének alkalmával egy rendhagyó produkcióval lépett színpadra.

John Legend R&B énekes és a Hall of Fame nagy neve, Stevie Wonder az Audio-Technica 5000-es szériájának UHF Vezetéknélküli Rendszerét használták AEW-T5400a hordozható kéziadós mikrofonnal. Wonder “Ain’t No Sunshine”-ját John Legend “Use Me” slágere követte, majd mindketten elénekelték a “Lean On Me” című dalt.

A háttérmikrofonozáshoz az alábbi Audio-Technica vezetékes mikrofonokat használták fel: AT4050 multikarakterisztikás kondenzátor mikrofonok a dobhoz overhead-ként, AT4050ST sztereó kondenzátor mikrofon a közönség hangjához, AE5400 kardioid kondenzátor kézi mikrofon a háttérvokálhoz, AE5100 kardioid kondenzátor hangszermikrofonok a cinekhez és a közönséghez, AT4047SV kardioid kondenzátor mikrofonok a B3 orgona kabinethez és AT4081 ribbon mikrofonok a gitárerősítőkhöz.

Az iktatási ceremónia technikai személyzetét a pro audio szakma veteránjai alkották. A távfelvételek specialistái, az M3 (Music Mix Mobile) felelt a a show felvételéért és keveréséért, így összeállt a broadcast felhasználásra szánt anyag. Audio koordinátorként az M3-tól Mitch Maketansky, John Harris mint hangmérnök, Joel Singer mint operatőr és Brian Flanzbaum Pro Tools operátor működtek közre. 

Mitch Maketansky állítja: “Én több munkatársammal egyetemben évek óta megbízom az Audio-Technica mikrofonokban és vezetéknélküli rendszerekben. Változatos élő hangosításra való alkalmazásuk során mikrofonról mikrofonra biztosítottak konzisztenciájukról és megbízhatóságukról. Előadóktól és műfajoktól függetlenül mindenféle alkalmazásra van egy Audio-Technica megoldás, lehetővé téve számunkra, hogy a produkció, amit létrehozunk úgy szóljon, ahogy szólnia kell. “

Kép: Stevie Wonder a 2015-ös Rock and Roll Hall of Fame Beiktatási Ceremónián Audio-Technica 5000-es soroztú UHF vezetéknélküli rendszerrel, AEW-T5400a kézi adóegységgel. Fotó: Mike Coppola/Getty Images.

]]>
A Lámpagyújtogatók és az Audio-Technica közös akciója http://www.audio-technica.ro/news/29/84 http://www.audio-technica.ro/news/29/84 2015-04-30 12:55:27.2220

]]>
Új Audio-Technica Mikrofonok a 2015-ös Prolight+Soundon http://www.audio-technica.ro/news/29/83 http://www.audio-technica.ro/news/29/83 2015-04-30 12:40:44.1490

A 2015-ös Prolight+Soundon az Audio-Technica bemutatta vadonatúj BP40 nagymembrános dinamikus mikrofonját és AT2020USBi iOS-kompatibilis USB kondenzátor mikrofonját. Néhány, nemrégiben már bejelentett Audio-Technica termék európai debütálására szintén a Prolight+Soundon került sor, ezek az alábbiak: a System 10 PRO rackes vezetéknélküli rendszer, az M70x zárt monitor fejhallgató, az R70x nyitott monitor fejhallgató és a Dante digitális hálózaton kommunikáló ATND971 kondenzátor határfelület mikrofon, valamint az ATND8677 asztali mikrofon talp.

 

BP40

Dinamikus beszéd/ének mikrofon, mely gazdag és természetes kondenzátor hangzást produkál. Felhasználási lehetőségei igen széles skálán mozognak – rádióban, hangalámondáshoz, utómunkához és sok más területen alkalmazható. A BP40 hiperkardioid iránykarakterisztikája biztosítja a megcélzott hangforrás izolációját és jól csillapítja az akusztikai tökéletlenségekből származó, oldalról és hátulról érkező hangokat.

Hatalmas, 37mm-es átmérőjű membránja szabadalmaztatott “lebegő perem” konstrukciójú, ami a membrán teljes felületét használja, és optimizálja a teljesítményét. Humbacker rendszerű hangtekercse kiküszöböli az elektromágneses zajokat, búgást. A beépített szivacson túl egy kapcsolható 100 Hz-es mélyvágó szűrő gondoskodik a torlóhangok elleni további védelemről.

 

 AT2020USBi

A nagyfelbontású hangzást a változatos csatlakoztatási lehetőségekkel kombináló AT2020USBi az Audio-Technica USB mikrofon sorozatában a hangminőség és a kényelmes használhatóság új szintjét képviseli. A kritikusok által is elismert AT2020-tól származó, digitális kimenetű mikrofon A/D konvertere 24 bit/96 kHz-es mintavétellel működik a nagyfelbontású artikuláció és érthetőség érdekében, ami tökéletesen alkalmassá teszi otthoni stúdió felvételekhez, helyszíni felvételek készítéséhez, podcast munkákhoz és hangalámondáshoz is.

 Az AT2020USBi egyaránt csatlakoztatható USB és Lightning bemenetű eszközökhöz (a mellékelt két kábellel), így a dobozból elővéve azonnal munkára fogható, akár PC (laptop), akár iOS eszközzel (iPad, iPhone). A beépített gain szabályzó szintén a kényelmet szolgálja, lehetővé téve, hogy a felhasználó közvetlenül a mikrofonon állíthassa be a jelszintet.

 

 System 10 PRO

Fix installációhoz, koncertturnéhoz, templomokban és oktatási célokra ideális vezetéknélküli mikrofonrendszer. A 2.4 GHz-en működő System 10 PRO rackes vezetéknélküli rendszer vevőkerete egy vagy két vevőmodulnak ad helyet, melyek lokálisan, vagy a keretből kivéve, Ethernet kábellel csatlakoztatva használhatók.

A forradalmi áttörést hozó kialakítás igazi rugalmasságot kínál mind az installáció, mind a használat terén, megkímélve a tulajdonost a további antenna szétosztók és antenna kábelek költségeitől. A vevőkeretek az antennáktól akár 100m-re – akár másik szobában – lehetnek elhelyezve, az összeköttetést pedig könnyen elérhető és olcsó CAT5 kábel biztosítja. Akár öt keret is összeköthető egy RJ12-es kábel segítségével (minden egyes készlethez jár egy), így egy stabil többcsatornás rendszert tudunk felépíteni. Az összelinkelésnek köszönhetően egy olyan rendszert kapunk, melyben az összes vételi, adási és frekvencia kiosztási funkció koordináltan működik, megakadályozva a kihagyásokat és lehetővé téve akár 10 csatorna egyidejű használatát.

 

 R70x

A párizsi Arro design stúdióval együttműködve készült el a vadonatúj R70x referencia fejhallgató. A végeredmény a forma és a funkció tökéletes összhangja, alumínium rácsos házzal, mely rendkívül kicsi, mindössze 210 g-os tömeget eredményez.

 

Az R70x-ben található szabadalmaztatott meghajtók – a fejhallgató akusztikailag transzparens kivitelével kombinálva – természetes és tágas, nyílt hangzást nyújtanak. A kifejezetten az R70x-hez tervezett, 45 mm átmérőjű meghajtók méltó módon képviselik a több mint 40 évnyi fejhallgató tervezés és gyártás felhalmozódott tudását.

 

 M70x

Az Audio-Technica közkedvelt professzionális monitor fejhallgató sorozata, az M-széria a producerek, mérnökök, zenészek és DJ-k körében régóta jól ismert, az igényes felvétel-készítési folyamatoknál és előadások alkalmával már számtalanszor bizonyított. Az M70x érkezésével a sorozat új csúcsmodellel egészült ki.

 

Az ATH-M70x arra készült, hogy felfedje a legapróbb zenei részleteket, legyűgöző pontossággal a nagyon mély tartományoktól a nagyon magas frekvenciákig. 5-től 45 000 Hz-ig terjedő frekvenciaátvitele – a szabadalmazott 45mm-es átmérőjű meghajtóknak köszönhetően – tökéletesen kiegyensúlyozott, és még nagy hangerőn is kiemelkedő hangtisztaságot és felbontóképességet nyújt, 2000 mW-os terhelhetősége révén.

 

 Audiohálózat

Az első vezetékes mikrofon, mely hangot és vezérlést is Dante hálózaton küld. Az Audio-Technica ATND971 határfelület mikrofon tökéletesen használható tanácstermekben és egyéb tárgyaló helyiségekben. Áthidalva az audio és az IT közötti rést, a mikrofon egyszerű Ethernet csatlakozójának segítségével képes meglévő Dante-kompatibilis eszközök hálózatán kommunikálni. Programozható kapcsolójával egy gombnyomásra képes irányítani olyan folyamatokat, mint pl. a videokamera mozgása vagy a szoba megvilágításának beállításai.

 

Az ATND8677 asztali mikrofon talp segítségével a hattyúnyak mikrofonok korábban nem tapasztalt egyszerűséggel csatlakoztathatók a Dante audio hálózatokhoz.

Szükségtelenné téve a különálló Dante audio interfészek használatát, és egy hasznos, lokális kapcsoló és LED-visszajelző funkcionalitását is hozzáadva, az ATND877 közvetlenül a Dante hálózatra kapcsolódik az RJ45 csatlakozóján és struktúrált kábelezésen keresztül, lehetővé téve a gyors áthelyezést és a legnagyobb rugalmasságot az installáció során.

Az eszköz további előnye, hogy a GPIO vezérlést is a Dante hálózaton továbbítja és fogadja. Ez a Dante protokoll új szolgáltatása, melyet kifejezetten az Audio-Technica közreműködésével fejlesztettek ki, az egyszerű, felxibilis üzemeltetés érdekében, szükségtelenné téve a külön adió és vezérlés kábelezést. Az ATND8677 natív módon kompatibilis a Symetrix és Biamp vezérlő szoftverekkel (mindkét gyártó támogatja a Dante GPIO funkcióját) így integrálható Symetrix Edge, Radius 12x8 és Radius AEC, vagy Biamp Tesira alapú DSP rendszerekbe.

 
]]>
Gwen Stefani az Audio-Technica vezetéknélküli rendszerével lépett színpadra az 57. Grammy díjátadó gálán http://www.audio-technica.ro/news/29/82 http://www.audio-technica.ro/news/29/82 2015-03-25 15:28:19.3490

2015. február 8-án került megrendezésre az 57. Grammy díjátadó gála, ahol Gwen Stefani az Audio-Technica Artist Elite 5000-es sorozat vezetéknélküli rendszerének AEW-T6100a hiperkardioid dinamikus kéziadós mikrofonjával lépett színpadra. Stefani és a Maroon 5 frontembere, Adam Levine a Maroon 5 2014-es „V” albumáról a „My Heart Is Open” című közös dalukat adták elő.

„Az televíziós élő adások mindig komoly kihívást jelentenek, mert egyetlen lehetőségünk van arra, hogy jól csináljuk,” nyilatkozott John Harris hangmérnök. „Hangminőségük és élő produkciók alatt bizonyított megbízhatóságuk miatt évek óta az Audio-Technica vezeték nélküli rendszereit használom.”

]]>
A Dream Theater új albumának felvételeihez Richard Chycki hangmérnök az Audio-Technica mikrofonjait használta http://www.audio-technica.ro/news/29/81 http://www.audio-technica.ro/news/29/81 2014-12-21 17:23:28.7130

Az Audio-Technica büszkén jelenti be kiemelkedő részvételét a progresszív metál szupersztárja, a Dream Theater új albumának felvételeiben. A várva várt, saját magukról elnevezett 12. album 2013 szeptember 24-én jelent meg a Roadrunner Records gondozásában.

Richard Chycki, a zenekar jelenlegi és korábbi projektjeinek hangmérnöke (dolgozott már többek között a Rush, Aerosmith, Needtobreathe, Our Lady Peace zenekarokkal, hogy csak párat említsünk) már régóta az Audio-Technica mikrofonok rajongója. Így fogalmazott: „Rendszeresen dolgozom Audio-Technica mikrofonokkal a hangminőségük, valamint innovatív kialakításuk, konzisztenciájuk és

megbízhatóságuk miatt. Évek óta használom őket, kezdve anno egy pár AT4050-essel vagy AT4060-assal, amit ambient mikrofonként használtam. Függetlenül a konkrét típustól, minden általam használt Audio-Technica mikrofon világos, nyílt hangzást adott, és remekül helytállt minden alkalmazásban. Az új Dream Theater album esetében a forrásokhoz a megfelelő mikrofont párosítva, minimális outboard használat mellett is csodálatos hangzást értünk el. Például az AT5040-est (stúdió vokálmikrofon) bámulatos érzékenységével és ultra alacsony zajával öröm volt használni, különösen akusztikus gitárhoz, az AT4080-as ribbon mikrofont pedig a fő gitárhang részeként.”

A projekt teljes AT mikrofonlistája tartalmazza az AT5040 stúdió vokálmikrofont az összes akusztikus gitártémához és egyes ének sávokhoz; az AT4080 fantomtáplált ribbon mikrofont az elektromos gitárokhoz, hátsó dobtér mikrofonként, és a vonós szobában (Blumlein párban); AT4081 fantomtáplált ribbon mikrofonokat spot mikrofonként a csellókhoz és a vonós szekciókhoz, és egy AT4047/SV kardioid kondenzátor mikrofont spot mikrofonként a nagybőgőhöz és a vonós szekciókhoz, valamint az elektromos gitár B-ládákhoz. 

Chycki legnagyobb kedvencei az Audio-Technica AT4080 és AT4081-es ribbon mikrofonjai. „AT4080-ast használtunk a dobfelszereléshez, nagyon alacsonyra helyezve a (dobos Mike) Mangini mögé.

Ez a mikrofon a teljes dobszett mély energiáit leképezi anélkül, hogy túl sok magasat hozna. Egy másik AT4080-asnak domináns szerepe volt John Petrucci gitárhangzásában. Nagy hangnyomást bír, így a hangszóróhoz közel helyeztük el úgy, hogy megtaláljuk azt a pontot, ahonnan a legszebben szól. A vonós szekciókhoz két AT4080-ast használtam Blumlein párban, kb. három méterre a zenészektől. Spot mikrofonként AT4081-est tettem a csellókhoz.” 

Egy szó, mint száz, az Audio-Technica mikrofonok a felvételek főszereplői voltak. Chycki így emlékszik vissza: „Azt kell mondjam, John (Petrucci)-nak nagyon pontos elképzelése van a gitársound-járól, aminek többrétegű mélységét a csokitortához lehetne hasonlítani. Az AT4080 és az AT4047/SV mikrofonok nagyon nagy segítséget jelentettek számunkra célunk elérésében, és mind John mind jómagam nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel.”

További információkért látogasson el a www.audio-technica.hu és www.dreamtheater.net oldalakra. 

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén; széleskörű elismerést szerzett az audió ipar számára gyártott mikrofonok, vezetéknélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák fejlesztéséért és gyártásáért. 

]]>
Audio-Technica a 2014-es Budapest Music Expón http://www.audio-technica.ro/news/29/80 http://www.audio-technica.ro/news/29/80 2014-10-09 12:14:45.3360

Ahogy az indulástól, 2006-tól minden Hangfoglaláson, úgy idén, az immár Budapest Music Expo néven futó kiállításon is megjelentek az Audio-Technica termékek az Audmax standon. Amellett, hogy bemutattuk az A-T termékpalettájának minden fontos szegmensét, néhány lényeges újdonságot is meg tudtunk mutatni a látogatóknak.

Az egyik legérdekesebb ilyen újdonság a System10 digitális vezetéknélküli mikrofoncsalád két új vevőegysége volt. Az ATW-1501 szettben kapható pedálvevős rendszer gitárosok, basszusgitárosok és más igényes zenészek számára kínál kompromisszummentes hangzást – vezeték nélkül. Nincs frekvencia keresgélés, vagy a tévéadások által okozott zavar: a rendszer automatikusan megtalálja és beállítja a szabad frekvenciát, és menetközben is képes új frekvenciára váltani szükség esetén, anélkül, hogy ezt meghallanánk. Az ATW-1701 / ATW-1702 szettek pedig videokamerás használathoz kínálnak egyszerűen használható, nagyon megbízható, kristálytiszta hangú vezetéknélküli hangátvitelt. A kamerára szerelhető vevőegység kicsi és könnyű, minden szükséges szolgáltatással rendelkezik (elem állapot kijelzés, szabályozható fejhallgató kimenet, szimmetrikus vagy duál monó főkimenet, kamerapapucs adapter, stb.). Az összes System10 rendszerre jellemző a háromszintű diverzitással garantált, kiemelkedően biztonságos vétel. 

Bemutatásra került a 40-es széria csöves stúdiómikrofonja, ami idén jelent meg az Audio-Technica választékában. Az AT4060 elődmodellt 2009 óta nem lehetett kapni Európában, így igen nagy várakozás előzte meg az új generációs AT4060a megjelenését. 

A nagyközönségnek itt tudtuk megmutatni a két új „Gamer” fejhallgatót, az ATH-AG1 és az ATH-ADG1 modelleket. Az A700x zárt, illetve az AD700x nyitott HiFi fejhallgatókon alapuló, mikrofonnal és USB-konverteres erősítővel ellátott headsetek a PC-játékosok High-End eszközei. A csodálatosan tiszta és lehengerlően energikus hangzás mellett, kimagasló viselési komfortjuk révén, sok órányi önfeledt játékot tesznek lehetővé.

A CKX sorozatú hallójárati fülhallgatók mellett most mutattuk be a CHX hibrid fülhallgatókat. Az ATH-CHX5iS és a ATH-CHX7iS azok számára jelent stílusos és vonzó alternatívát, akik idegenkednek a fülhallgató hallójáratba tuszkolásától. A CHX fülhallgatók kimeneti nyílása ráilleszkedik a hallójárat nyílására, miközben – ergonomikus kialakítása miatt – a fülhallgató stabilan megáll a fülkagyló belsejében. Mindkét típus rendelkezik mikrofonos-nyomógombos telefonvezérléssel. 

Külön figyelmet érdemeltek az M szériás profi fejhallgatók. A széria idén újult meg, és most volt az első olyan alkalom, hogy a nagyközönség is kipróbálhatta a teljes új sorozatot.

Az ATH-M20x a belépő modell, elődjéhez képest nagyságrenddel komolyabb mind a megszólalása, mind a külső megjelenése.

Az ATH-M30x a részletező hangzásra van optimalizálva. Pontosan definiált középtartományával kiválóan helytáll filmes és broadcast alkalmazásokban.

Az ATH-M40x frekvenciaátvitele vonalzóegyenes. Nagypontosságú audió monitorozáshoz, hangfelvételhez, keverésre, DJ monitorozásra ajánljuk.

Az ATH-M50x a gyakorló hangmérnökök, profi újságírók és fejhallgató rajongók által magasztalt M50 utódmodellje. Pontosan ugyanazt a hangzást nyújtja, mint az előd, de kényelmesebb és tartósabb anyagból készül a fülpárna és a fejpánt, és ami a legfontosabb, cserélhető a kábel. Az M50x kapható feketében és fehérben, valamint limitált kiadásban, kék-barna színkombinációban.

 

Az új termékek mellett kiállítottuk a már jólismert színpadi mikrofonokat a Midnight Blues, a Pro, az Artist és az Artist elite szériából. Külön helyet kaptak a 20-as széria stúdiómikrofonjai, és néhány multimédiás mikrofon. Ezek közül az AT2022 sztereó mikrofon élesben is bizonyított: a B-csarnokbeli standkoncertek videófelvételéhez használva meglepően jó minőségű hangot vett fel, és remekül elnyomta a hátulról érkező, nem kis mértékű alapzajt, ami a B-csarnokban uralkodott.

A standon nemcsak kiállítottuk a termékeket, hanem egy ministúdiót is üzembe helyeztünk. Az AT2020USB+ mikrofont egy laptopra kötöttük, csatlakoztattunk egy fejhallgatót és már indulhatott is a felvétel. Baranya Tamás hangmérnök segítségével a jelentkezők felvehették zenei ötleteiket, amikkel egy internetes játék keretében lehet szavazatokat gyűjteni, és a legnépszerűbb dal alkotója megnyeri az AT2020USB+ mikrofont.

A kis kompakt mikrofon remekül vizsgázott. A stúdió körülményektől azért messze elmaradó akusztika ellenére remek hangú felvételek születtek, a mikrofon emellett bizonyította magas hangnyomástűrését (szinte lehetetlen volt túlvezérelni), és azt, hogy popfilter nélkül is használható, a kétrétegű fémkosara révén.

 

Köszönjük minden kedves érdeklődőnek, hogy látogatásával megtisztelte a standunkat. Külön köszönet azoknak, akik a kézjegyüket az üzenőfalunkon hagyták!

]]>
A kézi gyártású AT5045-tel mutatkozik be az Audio-Technica a 2014-es AES-en http://www.audio-technica.ro/news/29/77 http://www.audio-technica.ro/news/29/77 2014-10-09 09:25:09.4030

Az Audio-Technica 2014 októbr 10-én, a Los Angeles-i AES konvención mutatta be a zászlóshajó 50-es széria legújabb tagját. Az AT5045 egy kézi készítésű, nagymembrános, szivar formájú, merőleges tengelyű hangszermikrofon kardioid iránykarakterisztikával. Arra készült, hogy ternészetes, kiegyensúlyozott hangzást nyújtson, kivételes mélységgel és realizmussal, és megfeleljen a professzionális hangfelvételi alkalmazások legkritikusabb igényeinek. Szólóban és párban kapható (AT5045P). 

Az AT5045 különleges, nagyméretű membránja gondoskodik a gyors tranziensátvitelről, az alacsony zajról, a nagy hangnyomástűrésről (149dB SPL) és a hatalmas dinamika átfogásról (141 dB). Ezek a paraméterek ideális hangszemikrofonná teszik, különösen dob overhead, ütősök, akusztikus gitár, vonósok és egyéb, dinamikus és részletgazdag hangzást igénylő hangszer mikrofonázására.

A mikrofongyártásban áttörést jelentő, szabadalmaztatott mikrofonkapszula konstrukciójú AT5045 egy nagyméretű, négyszögletes membránnal rendelkezik, amit mérnökeink úgy alkottak meg, hogy mind az átviteli sávszélességet, mind a tranziens átvitelt kiterjesszék. Az AT5045 nagy gondossággal válogatott, diszkrét komponensekből készül a teljesítmény maximalizálása érdekében. Mindössze két mikron vastagságú, arannyal gőzölt membránját gyárilag bejáratjuk, hogy elérje és hosszú évekig megtartsa optimális karakterisztikáját.

További fontos konstrukciós pont a belső felfüggesztés, ami hatékonyan választja el a kapszulát a mikrofontesttől. A további izoláció érdekében az AT5045-höz kapható egy innovatív mikrofonkengyel, ami nemcsak izolál, hanem változtos pozícionálási lehetőségeket biztosít, mikozben hatékonyan csillapítja a mechanikai zajokat és rezonanciákat, amik a mikrofonra jutnának. Kardioid iránykarakterisztikájával a mikrofon érzékenyebben reagál a membránra szemből érkező hangokra, ezzel hatékonyan csökken a többi irányból érkező, nemkívánt hangok felvétele.

Az AT5045 elegáns és masszív alumínium és réz háza alkalmassá teszi a mikrofont élő hangosítási alkalmazásokra is. A mellékelt AT8481 mikrofonkengyel bármilyen 5/8"-os menetű mikrofonállványra felszerelhető. Szintén tartozék az AT8165 mikrofonszivacs és a kemény hordtáska. 

AT5045 Specifikáció:

 • Kapszula: Permanens polarizálású kondenzátor
 • Iránykarakterisztika: Kardioid
 • Frekvencia átvitel: 20 – 20 000 Hz
 • Érzékenység: –35 dB (17.7 mV) ref. 1V, 1 Pa
 • Impedancia: 100 Ohm
 • Maximális hangnyomás: 149 dB SPL, 1 kHz, 1% T.H.D.
 • Zaj: 8 dB SPL
 • Dinamika átfogás (tipikus): 141 dB, 1 kHz
 • Jel-zaj viszony: 86 dB, 1 kHz, 1 Pa
 • Tápfeszültség szükséglet: 48V fantomtáplálás

 

Az AT5045 (szóló) és AT5045P (sztereó pár) ajánlott végfelhasználói árai a következők: 

AT5045 (szóló):        €1299 nettó, 400 000 Ft + áfa 

AT5045P (pár):         €2499 nettó, 750 000 Ft + áfa

AT8482 izolációs kengyel: €249 nettó, 77 200 Ft + áfa

 

Néhány szó az Audio-Technica-ról

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén; mikrofonok, vezetéknélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Ferenczi György, Pál István Szalonna, Vastag Csaba, a Bëlga, Radics Gigi, Pál Dénes, az Intim Torna Illegál, a Kowalsky meg a Vega, a Zanzibár, Pacziga Linda és még sokan mások.

 


 

Elérhetőség:

Audio-Technica Central Europe Kft.

1107 Budapest, Fogadó u. 3.                                                          

Tel: +36 1 4333408

office-CE@audio-technica-europe.com

]]>
Interjú Pacziga Lindával a 2014-es Budapest Music Expón http://www.audio-technica.ro/news/29/76 http://www.audio-technica.ro/news/29/76 2014-10-09 05:41:50.5360

Linda több mint tíz éve aktív szereplője a hazai zenei életnek. Számos metal, rock és latin zenekar tagjaként láthattuk már, de vokálozott Horgas Eszter és a Bikini zenekar lemezén, hallhatjuk Lukács Peta szólólemezén, emellett folyamatosan írt saját dalokat is. Jelenleg Janicsák Veca mellett vokalistaként lép fel és idén megalakult saját formációja, a „Lindám” zenekar.

Nem az idei volt az első Budapest Music Expo (korábban Hangfoglalás), amin részt vettél szervezőként és/vagy fellépőként, mesélnél erről egy kicsit?

- 2006-ban a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) tagsága olyan célokat tűzött ki, amik megvalósításához elengedhetetlen volt, hogy irodával és alkalmazottakkal működjön tovább a szervezet, így felkérték Andrásik Remót, hogy a főtitkári feladatokat lássa el, én pedig az ő munkatársa lettem. Lényegében, amint elfoglaltuk a helyünket az irodában, azonnal el is kezdtük szervezni az első Hangfoglalást, amit a HANOSZ a Millenárison rendezett meg. A rendezvény sikeres volt, ennek köszönhetően sok új kiállító csatlakozott, így a második Hangfoglalás helyszíne a Syma lett, ahol már egy sokkal komolyabb, mind a kiállítási terület méretében, mind a kiállítók számában nagyobb, profi rendezvény jelent meg. Hihetetlen jó volt látni, amikor itt először épültek fel a szebbnél szebb standok és színpadok, majd, ahogyan a kiállítók, látogatók és a zenészek megtöltötték élettel a csarnokokat! Csak néhány évet töltöttem el a HANOSZ munkatársaként, hiszen egyre több zenekartól kaptam felkérést, mint énekes. A kiállítást látogatóként is nagyon szeretem, amellett, hogy a kiállítók rengeteg újdonságot bemutatnak, nagyon színesek és színvonalasak a programok, ráadásul a zenészek számára ez egy remek helyszín a tapasztalatcserére, találkozásra és a barátkozásra.


-Többször is felléptél az Audmax standon, hogyan kerültél kapcsolatba az Audio-Technicá-val?

- Sajnos keveset játszom nagyszínpadon, a kisebb helyeken viszont nehéz megoldani, hogy a kontrollból jól halljam vissza magam, hiszen közel vagyunk egymáshoz a zenekar tagjaival, és a dobfelszerelés és az erősítők elég hangosan szólnak a színpadon. Ezért évek óta fülmonitort használok ilyen helyzetekben. Nagyon gyakran van technikai akadálya annak, hogy a fülemben hangszínezett vagy effektezett hangot kérhessek vissza, így csak a mikrofon száraz hangját hallom éneklés közben. Emiatt kerestem egy olyan mikrofont, aminek a hangképe alapból visszaadja a természetes énekhangomat. Több mikrofont kipróbáltam, a legtöbbet néhány másodperc után letettem. Az Audio-Technica 710-es mikrofonját viszont egyszerűen nem akartam elengedni, annyira szépen szólt.  A Hangáruház közepén azon kaptam magam, hogy már nem is tudom, miért vagyok itt, csak percek óta énekelek, mert élvezet így hallani a saját hangomat.

Lindámfotóbme.jpg

Az Audmax munkatársaival már korábban, a HANOSZ-nál töltött éveim alatt jó kapcsolatba kerültünk. Nagyon örültem, amikor felkértek, hogy a Budapest Music Expón mutassuk be Vághy Tomival közösen a Korg egyik újdonságát, és az ATM 710-est!


-Korábban már említetted, hogy minden koncerten ragaszkodsz a saját mikrofonodhoz, "eszed ágában nincs másba énekelni". Milyen Audio-Technica termékeket használsz és milyen tapasztalataid vannak velük?

- Az ATM 710 tényleg egy szerelem, úgy érzem egymásra találtunk. Alapvetően ódzkodtam attól, hogy kondenzátormikrofont használjak, mert rengeteg szakembertől hallottam, hogy nagyon nehéz őket kihangosítani, mert nagyon érzékenyek, gerjednek. A 710 hangja olyan egyértelműen meggyőzött, hogy túlléptem ezen a félelmen, és mindjárt első alkalommal kipróbáltam szélsőségesen rossz körülmények között. Egy zártkörű rendezvényen léptünk fel, a zenekar saját cucca szólt a színpadon, a hangfalak mögöttem hangosításként és kontrollként is szolgáltak, a saját felszerelésemet pedig magamnak kellett beállítanom, ami semmiféle nehézséget nem okozott. A hangszínezéshez nem nagyon értek, de nem is kellett, hiszen egyenesben is gyönyörűen szólt a hangom, és a hangerőt is bátran tolhattam, nem gerjedt a mikrofon. Azóta bárhol, bármikor bátran a hangmérnök kezébe nyomom a mikrofonom, hiszen, ha én elboldogultam a beállítással, valószínűleg egy szakembernek sem lesz vele gondja. Többen meg is ijedtek a buli előtt, de koncert után minden alkalommal elismerően nyilatkoztak a 710-ről., volt, aki megjegyezte, hogy az ének kihangosítása okozta a legkevesebb problémát.

pacziga_linda.jpg

Nagyon szeretem az Audio-Technica fejhallgatóit is! Az AX5 nagyon praktikus az utcai zenehallgatáshoz, hiszen jól szól, viszonylag zárt, így nem szűrődik be a forgalom zaja, ráadásul a kábelen elhelyezett vezérlővel léptethetem és megállíthatom a dalokat. Stúdiózáshoz pedig az M50-es fejhallgatót használom, ami szintén jól zár, és nagyon szépen, tisztán szól.

 

Néhány szó az Audio-Technica-ról

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén; mikrofonok, vezetéknélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Ferenczi György, Pál István Szalonna, Vastag Csaba, a Bëlga, Radics Gigi, Pál Dénes, az Intim Torna Illegál, a Kowalsky meg a Vega, a Zanzibár, Pacziga Linda és még sokan mások.

]]>
Új DSLR-mikrofont mutat be az Audio-Technica a 2014-es IBC-n http://www.audio-technica.ro/news/29/73 http://www.audio-technica.ro/news/29/73 2014-09-10 15:54:08.8740

– valamint kamerára szerelhető vezetéknélküli rendszert és DANTE hálózati mikrofont –

Az Audio-Technica az IBC2014-en mutatja be az AT8024 monó/sztereó kameramikrofont, mely minőségi hangot biztosít DSLR videósoknak egyszerű és könnyen használható formában. A rövid puskamikrofon egy AA elemmel üzemel, és aszimmetrikus 3.5mm-es sztereó jack dugóval csatlakozik a kamerához. Ismerve a minőségi hangfelvételek kihívásait igényes, gyakran gyorsan változó helyzetekben, az Audio-Technica ellátta az AT8024 mikrofont mélyvágó szűrővel a mélyfrekvenciás dübörgés kiszűrésére, és -10/-20 dB csillapítóval, a kamera mikrofonbemenet túlvezérlése veszélyének csökkentésére. A kapcsolható monó/sztereó üzemmód tovább növeli a mikrofon rugalmasságát. Mindezeken túl, az AT8024 integrált felfüggesztéssel, mikrofonszivaccsal és bolyhos szélzsákkal rendelkezik. 

AT8024 kameramikrofon - szivacs nélkül

Az AT8024 Európában a 2014-es év végén lesz elérhető, ajánlott fogyasztói ára várhatóan 79 900 Ft lesz Áfával.

Szintén bemutatásra kerül az IBC2014-en a System 10 kamerára szerelhető vezetéknélküli vevőegység, ami elérhető áron kínál egyszerűen használható vezetéknélküli hangátvitelt videósoknak és híradós stáboknak egyaránt. A kamerapapucsba rögzíthető, kicsi és könnyű vevőegység külön fejhallgató kimenettel és kapcsolható szimmetrikus/aszimmetrikus főkimenettel rendelkezik 3.5mm-es mini jack aljzatokon. A beépített Li-Ion akkumulátorral ellátott vevőegység mind a saját, mind a hozzá párosított adóegység elemtöltöttségét kijelzi. Az Audio-Technica System 10 zsebadóval vagy a dinamikus mikrofonfejes System 10 kéziadóval használható.

A 2.4 GHz-es sávban üzemelő, a TV és DTV interferenciákra immunis System 10 rendszer a frekvenciavadászatot nyugdíjba küldi, lenyűgözően akkurátust hangzást és extrém könnyű kezelhetőséget kínál instant csatornaválasztással és szinkronizálással. A System 10 a tiszta kommunkiációt a diverzitás három szintjével biztosítja: frekvencia, idő és tér diverzitással.

      ATW-1700 vezetéknélküli rendszer         ATW-R1700 vevőegység

Az ATW-R1700 kamera-vevőegység 2014 ősszel kerül európai forgalomba, a követező ajánlott végfelhasználói árakon: 

Vevőegység ATW-T1001 zsebadóval: 119 900 Ft

Vevőegység ATW-T1002 kézi adóegységgel: 129 900 Ft

Vevőegység ATW-T1001 zsebadóval és ATR35cW klipsz mikrofonnal: 132 900 Ft

Az IBC2014-en kerül demonstrálásra az Audio-Technica új ATND971 kardioid kondenzátor határfelület mikrofonja is. Ez a mikrofon hidalja át az audió és az IT terület közötti szakadékot, mint az első vezetékes mikrofon, mely együtt küldi ki az audió és a vezérlő jeleket az Audinate Dante protokollját használva. Számos audió szakember számára a Dante lett "A hálózat", mely szabványos internet protokollokat használ digitális audió jelek átvitelére nagyon kis késéssel.

ATND971

Egyszerű Ethernet csatlakozás kapcsolja az ATND971-et Dante-képes eszközök hálózatához, melyeket  programozható kapcsolója révén a mikrofon vezérelni is tud. 

A tanácstermekbe és más tárgyalókba tökéletesen illeszkedő ATND971 határfelület mikrofon egyszerű és olcsó Ethernet csatlakozással, kiváló hangminőséggel, piros/zöld státusz jelzőfénnyel és integrált kapcsolóval rendelkezik,amivel külső eszközöket vezérelhet, mint pl. kamera pozícionálás, teremfény programváltás, stb. Mivel a Dante akár 512 audió csatornát támogat, a mikrofon egy nagyon jól skálázható megoldást kínál.

Az ATND971 októberben jelenik meg az európai piacon, ajánlott végfelhesználói ára 220 000 Ft lesz.

Kiegészítve a fentieket, az Audio-Technica az IBC2014-en megmutatja az elismert Broadcast & Production sorozatú puskamikrofonokat és kézimikrofonokat, a legigényesebb professzionális szituációkban széleskörűen elterjedt mikrofonos fejhallgatókat, és a broadcast-stúdió mikrofonokat, köztük a négymembrános AT5040-et és a népszerű 40-es széria nagymembrános kondenzátor mikrofonjait.

A látogatók megismerkedhetnek továbbá az új, LED jelzőfénnyel és kapcsolóval ellátott Engineered Sound ES945/LED és ES947/LED határfelület mikrofonokkal, valamint az AT8657/LED asztalba szerelhető mikrofon adapterrel, ami kapcsoló és vezérlőfunkciót, ill. vezérelhető LED gyűrűt biztosít Engineered Sound, UniPoint és ProPoint mikrofonokhoz.

ES945/LED   ES947/LED - zöldES947/LED - piros

ES945/LED      64 500.-

ES947/LED      74 000,.

ES947W/LED   59 900.- 

Az Audio-Technica a 8-as teremben, a D78-as standon várja a vendégeit.

 

Néhány szó az Audio-Technica -ról 

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén, mikrofonok, kábelnélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb  elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Pál István Szalonna, Harcsa Veronika, Vastag Csaba, a Belga, Radics Gigi, az Intim Torna Illegál, a Magna Cum Laude és még sokan mások.

 

Kontakt:

Zöld Zsolt

Audio-Technica Central Europe Kft.                                         

Fogadó u. 3, Budapest 1107, Hungary

Tel: +36 20 6800107

office-CE@audio-technica-europe.com

]]>
IFA 2014: Vidd magaddal bárhová, a tökéletes minőségű zenét az Audio-Technica új CKR szériával http://www.audio-technica.ro/news/29/64 http://www.audio-technica.ro/news/29/64 2014-09-05 11:33:16.9720

Zenefanatikusoknak tervezve, akik igénylik menet közben is az audiofil minőséget. Az új Audio-Technica ATH-CKR9 és ATH-CKR10 hallójárati fülhallgatók olyan hangzást nyújtanak, mely korábban csak a nagyobb fülre helyezhető fejhallgatók sajátja volt. A hordozható nagy felbontású lejátszók és okostelefonok megjelenésével keletkező igények kiszolgálására készült el ez a két ultra-kompakt hallójárati fülhallgató, melyek hangzásvilága tökéletesen valósítja meg a stúdió minőségű hangzást.

Az itt használt technológiát eddig csak a hangsugárzóknál alkalmazták eddig. A CKR9 és a CKR 10 a világon elsőként alkalmazza hallójárati fülhallgatóban a Dual Phase Push-Pull Driver technológiát. Hagyományosan a kettős meghajtóval készült fülhallgatókban a meghajtók ugyanabba az irányba sugároznak. A két 13mm-es csúcsminőségű meghajtót egymással szembe fordítva és ellenkező polaritással bekötve azt eredményezi, hogy a harmonikus torzítás csökken, a teljesítmény megkétszereződik, az érzékenység és a reakciósebesség is megnő. A végeredmény egy tágas, levegős hangkép, ami ugyanakkor a teljes frekvenciasávban nagyon részletgazdag, remekül illeszkedve ezáltal mindenféle zenei stílushoz.

A beépített Bass Acoustic Resistor hivatott az alsó mély tartomány hangjainak szabályzásáért, amely szintén hozzásegít, hogy tiszta, természetes élményt nyújtson a fülhallgató, olyan mértékben mely eddig nem volt megszokott ebben a kategóriában.

A CKR9 és CKR10 típusok azok számára készült, akik a legújabb nagyfelbontású, veszteségmentes felvételeket részesítik előnyben minden környezetben. A hivatalosan elfogadott MQ-P, MQA, MQ-C, MQ-D formátumok nyújtják jelenleg ezt a minőséget, mely a CD felbontásánál is jobb minőségű. A gyártásnál felhasznált anyagok és technológiák azonosak a Hi-End fejhallgatóknál alkalmazottakkal. A meghajtó egy merev, mégis diszkrét titánium (CKR10) vagy alumínium (CKR9) házban nyugszik, ezzel csillapítva a nem kívánt rezonanciákat, míg a vezetékeknél, más magas minőségű Audio-Technica hallójárati fülhallgatókhoz hasonlóan, egy alumínium hüvely segít elnyelni a kábelen keletkező nem kívánatos rezgéseket.

„Mindannyian arra törekszünk, hogy a legtökéletesebb minőségű hangzás kísérjen el bennünket mindenhová, és örülünk, hogy ezek a hallójárati modellek jól tükrözik a nagyobb Audio-Technica fejhallgatók minőségi elvárásait.” Mondta Harvey Roberts, az Audio-Technica Consumer Marketing Managere. „Kis testben óriás hang, ezek a modellek alternatívát nyújtanak a nagyobb modellekre kompromisszumok nélkül, a hangzásukat tekintve. A különleges meghajtó technológia, melyek kifejlesztettünk lehetővé teszi a felhasználóink számára a stúdióminőségű zenehallgatást, függetlenül attól épp merre járnak a világban.”

CKR line up

Hiromichi Ozawa, (fent balra) az Audio-Technica Japan Fejhallgató divíziójának műszaki igazgatója így folytatja: „Ezek fülhallgatók arra csábítanak, hogy egyszerűen élvezd a zenét, és ez többet jelent mint átható basszus. Arra készültek, hogy a zene tiszta élvezetét nyújtsák a közép- és felső frekvenciatartományban is. Hisszük, hogy a CKR9 és CKR 10 fülhallgatókkal sikerült megvalósítani azt a hangzást, amely igen közel áll a nagyobb méretű fejhallgatókéhoz és lényegesen jobb, mint az átlagos hallójárati modelleké.”

Az Audio-Technica CKR9 és CKR10 modellek 2014 novemberétől kaphatóak partnereinknél,
várhatóan 69 900 HUF bruttó és 99 900HUF bruttó fogyasztói áron.

Egyéb információért kérem keressen fel bennünket!
Az ön személyes kapcsolata: Sára Gábor +36 70 953 13 07
Email: gsara@audio-technica-ce.com

 

Sajtófotó galéria: www.starscreamcommunications.co.uk

]]>
Új 8x8-as digitális mátrixkeverőt mutatott be az Audio-Technica az InfoComm 2014 kiállításon http://www.audio-technica.ro/news/29/61 http://www.audio-technica.ro/news/29/61 2014-07-12 14:07:27.6740

Az Audio-Technica egy új digitális keverőt mutatott be az InfoComm 2014-en. Az AT-DMM828 automatikus mikrofonkeverésre képes, 8 bemenetes, 8 kimenetes digitális mátrix keverő, Crestron és AMX vezérelhetőséggel. Akár 16 egység kaszkádolható, így akár 128 bemeneti csatorna automatikus kezelésére képes. 

Az AT-DMM828 mind a nyolc bemenete alkalmas mind mikrofon, mind vonalszintű jel fogadására, külön kapcsolható 48V-os fantomtápot szolgáltat, rendelkezik külön előerősítés és hangerő szabályzókkal, állítható kapu csillapítással, valamint mélyvágó szűrővel.

A rugalmasság és az egyszerű kezelhetőség áll - a mind USB, mind RS232 porttal PC-hez csatlakozatható és a SmartMixer szoftverrel részletesen beállítható AT-DMM828 - fókuszában. A SmartMixer szoftver külső egységek vezérlését is jehetővé teszi D-sub 25 csatlakozón ill. külső vezérlést is fogad ugyanott, hangerőszabályzáshoz vagy mátrix pontok ki/be kapcsolásához. Beállítható prioritás teszi lehetővé az adott alkalmazáshoz való testreszabást, a választható NOMA funkció segít a gerjedés minimalizálásában. 8 szimmetrikus audió kimenet (Phoenix csatlakozókon) áll rendelkezésre, erősítőrendszerek meghajtásához.

Az AT-DMM828 digitális mátrix keverő ajánlott végfelhasználói ára nettó €1980, azaz 613 800 Ft +áfa.

]]>
A régóta hiányolt AT4060a csöves stúdiómikrofon a ProLight + Sound kiállításon tér vissza http://www.audio-technica.ro/news/29/58 http://www.audio-technica.ro/news/29/58 2014-03-10 08:49:14.8680

Leeds, UK, 06-03-2014: Az Audio-Technica örömmel jejelenti be modern klasszikusa, az AT4060a csöves stúdiómikrofon visszatérését. A mikrofon a Frankfurti ProLigh + Sound 2014 kiállításon mutatkozik be az európai piacnak. 

Az elektroncsöves kardioid kondenzátor mikrofon (eredetileg a 90-es évek második felében jelent meg és most a végfelhasználók és viszonteladók kérésére tér vissza), kerek, meleg, “vintage”-típusú hangzást kombinál olyan dinamika átfogásssal, ami messze meghaladja más csöves mikrofonokét. Nagy hangnyomástűrésével az AT4060a képes elkapni mindent, a legfinomabb részletektől az üvöltő gitárládákig. Az új generációhoz fejlesztett új külső tápegység (AT8560) tovább javítja a mikrofon telejsítményét és csökkenti a zajszintjét.

Az AT4060a kétmikronos, arannyal gőzölt membránjai ötfázisú bejáratási procedúrán esnek át a hosszú évekig tartó konstans, egyenletes teljesítmény érdekében, míg a duálmembrános elrendezés a mikrofon teljes frekvenciasávjában precíz kardioid iránykatakterisztikát tart fenn.

A kézzel válogatott, külön tesztelt és bejáratott SOVTEK 6922-es vákuumcsővel az AT4060a anélkül éri el a klasszikus csöves hangzást, hogy kompromisszumot kellene kötnie a legigényesebb hangfelvételi alkalmazások szabványai terén.

Az AT4060a mikrofont az AT8560 tápegységgel, annak rack szerelvényeivel, 10m-es 6-eres XLR kábellel és AT8447 rezgésmentes stúdió kengyellel, hordtáskában szállítjuk.

Az AT4060a 2014 áprilistól lesz kapható Európában, ajánlott eladási ára 1599 EUR nettó.

Néhány szó az Audio-Technica-ról

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén, mikrofonok, kábelnélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb  elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Számos iparági díj nyerteseként az Audio-Technica olyan termékeket fejleszt és gyárt, melyek minőség, megbízhatósági és ár/érték szabványokat állítanak be koncert turnék, broadcast és felvételi stúdiók, vállalati és kormányzati intézmények, színházak, templomok, valamint konzumer alkalmazások terén.

 


Kontakt: 

Audio-Technica Central Europe Kft.
1107 Budapest, Fogadó u. 3.
Tel: (+36 1) 433 3411
office-CE@audio-technica-europe.com

 


Sajtó Kontakt:

Alison Clarke
Red Pepper Communications Ltd
Tel: +44 (0) 1371 877716
alison@redpeppercommunications.com

 

]]>
Stílus és Minőség találkozása a CES-en debütáló új Audio-Technica termékekben http://www.audio-technica.ro/news/29/57 http://www.audio-technica.ro/news/29/57 2014-01-08 00:00:00.0000

Japán piacvezető fejhallgató gyártója, az Audio-Technica története 1962-ben indult Tokióban, lemezjátszó hangszedők és tűk fejlesztésével és gyártásával. Az azóta elröppent több mint ötven év fejlődésének köszönhetően mára mindenki számára kínál professzionális audio termékeket, Elton John-tól Justin Timberlake-en át Jack White-ig.

Fejhallgatók és mikrofonok mellett az Audio-Technica kínálja a piac legjobb DJ lemezjátszóit, melyek szerte a világon több ezer klubban állnak szolgálatban. A vezető technológiák és tudás birtokában az Audio-Technica a hétköznapi felhasználásra szánt termékeiben is kamatoztatja mindazt a több évtizedes tapasztalatot, amelyet a legnagyobb művészi produkciókban szerzett, a stúdióktól a színpadokon át a stadionokig.

Bemutatkozik az új Audio-Technica SonicFuel család. A Fej- és fülhallgatóinak mindegyike napi használatra szánt, professzionális teljesítményű, ugyanakkor stílusos megjelenésű eszköz, melynek hangzása őszinte, egyenes, processzálásoktól és mindenféle mesterkéltségtől mentes.

A Solid Bass kategória új életet ad a basszusnak, hogy a pop, rock és a hip-hop még élvezhetőbben szólaljon meg, amíg a SonicPro termékek a stúdióban, a keverőpult mögött mutatják meg igazán tudásuk legjavát, de megállják a helyüket bárhol útközben is. A SonicSport fülhallgatók megtöltenek zenével mindenféle sportot az edzőteremben vagy a szabadban, napfényben vagy esőben. IPX5 minősítésű vízállóság, masszív felépítés és biztos illeszkedés jellemzi őket. A SonicSport kiváló élményt nyújt a legkülönfélébb helyzetekben is.

Végül pedig ejtsünk néhány szót a legigényesebb audiofil felhasználók számára készült termékekről. A High-Fidelity kategória professzionális fejhallgatói hivatottak kielégíteni a vinyl, a Hi-End készülékek és a nagy felbontású hangfelvételek rajongóit. Az exkluzív Audio-Technica hangszedők pedig a világ legjobb lemezjátszóiban szolgálják a kompromisszummentes hangreprodukciót. Látogassa meg az Audio-Technica standját a CES-en (South Hall 1, Booth# 20656) és találja meg az Önhöz legjobban illő fejhallgatót, és fedezze fel, hogyan ragadja magával a jó zene.

Kapcsolat:

Email: gsara@audio-technica-ce.com
az ön személyes kapcsolattartója

Tel: Sára Gábor +36 70 953 13 07.

 

A sajtóanyag angol nyelven letölthető: www.starscreamcommunications.com/press-images/

Forrás: www.starscreamcommunications.co.uk

]]>
Felrepítik a zenét a az Audio-Technica új SonicFuel fülhallgatói http://www.audio-technica.ro/news/29/46 http://www.audio-technica.ro/news/29/46 2013-08-17 22:00:52.0000

Az Audio-Technica a CEA Line Show 2013 rendezvényein mutatja be SonicFuel fülhallgatóit - hat új hallójárati modellt, melyek arra készültek, hogy a zene élvezetét magasabb régiókba emeljék. Mndegyik modell ergonomikus C-idomokkal rendelkezik, melyek biztosan tartják a fülhallgatót a helyén. Három "iS" modell mikrofonnal és nyomógombbal ven felszerelve telefonhívás felvételéhez és zene vezérléshez. A további tulajdonságok között megtalálható az innovatív, 360°-ban elforgatható gumiharang, valamint a csavarodásmentes, lapos kábel. A SonicFuel sorozat az ATH-CKX9iS, ATH-CKX9, ATH-CKX7iS, ATH-CKX7, ATH-CKX5iS és ATH-CKX5 modellekből áll, 12900 Ft-tól 27900 Ft-os ajánlott eladási árig. 

"Azért neveztük el SonicFuel-nek az új fülhallgatókat, mert arra készültek, hogy feltankolják az emberek zenehallgatási szenvedélyét" kommentálja az új sorozat bemutatását Harvey Roberts, az Audio-Technica Europe konzumer üzletágának marketing menedzsere. "Minden értéket, kényelmet és szolgáltatást biztosítanak, amit az emberek a minőségi fülhallgatókban keresnek. A kimagasló hangzás érdekében új meghajtókat és további konstrugciós újításokat tartalmaznak." 

Az ATH-CKX9 és az ATH-CKX9iS kivételes hangminőséget kínál az új fejlesztésű, 13.5mm-es meghajtóinak köszönhetően, melyek - hallójárati konstrukcióhoz képest is - meglepően erőteljes, dinamikus és immerzív hangzást adnak, kivételes tisztasággal és részletgazdagsággal. A két modell közötti különbség az "iS" beépített mikrofonjában és okostelefon vezérlőjében van. Csavarodásmentes, lapos kábellel rendelkeznek, fekete vagy ezüst színben rendelhetők. S, M és L méretű C-idomokkal, XS, S, M, és L méretű gumiharangokkal és Comply szivacsgyűrűkkel szállítjuk őket. Mindkét csúcsmodellhez kemény tok jár a kényelmes szállítás és tárolás érdekében. 

A SonicFuel ATHCKX7iS headset és az ATH-CKX7 fülhallgató hallójáratba illeszkedő része körben elforgatható, miáltal pontosan illeszkedik a fülcsatornába, a maximális kényelem, izoláció és basszus érdekében. Többféle színben kapható (fekete, fehér, piros, lila). Csavarodásmentes, lapos kábellel, háromféle méretű C-idommal, négyféle méretű gumiharanggal, Comply szivacsgyűrűvel és kemény tokkal szállítjuk.  

Az ATH-CKXiS headset és az ATH-CKX5 fülhallgató új sztenderdet állít fel a 15000 Ft alatti kategóriában. Mindkét modell fülcsatornába illeszkedő része elforgatható, mint a nagyobb SonicFuel modellek esetében, így a beható basszust egyedi kényelemmel és remek izolációval párosítják. Ötféle vagány színben kaphatók: fekete, fehér, piros, kék és zöld. Háromféle C-idommal, négyféle méretű gumiharanggal és védőtasakkal szállítjuk.

Az Audio-Technica fülhallgatók kétéves gyártói garanciával rendelkeznek.

SonicFuel sorozat ajánlott eladási árak:

ATH-CKX9is: 27 900 Ft
ATH-CKX9: 25 900 Ft
ATH-CKX7is: 21 900 Ft
ATH-CKX7: 19 900 Ft
ATH-CKX5is: 14 900 Ft
ATH-CKX5: 12 900 Ft

ATH-CKX7iS

]]>
Az Audio-Technica System 10 a Prolight+Sound 2013-on debütál http://www.audio-technica.ro/news/29/43 http://www.audio-technica.ro/news/29/43 2013-04-09 13:22:03.0000

Az Audio-Technica System 10 digitális vezetéknélküli rendszer Európában elsőként a frankfurti Prolight+Sound 2013 kiállításon mutatkozik be. Alkalmazások széles skálájához jelent kiváló megoldást: templomi, konferenciatermi hangosításhoz, énekeseknek és gitárosoknak, karaoke-ra, stb. – a System 10 megbízható és egyszerűen használható rendszer elérhető áron, olyan funkciókkal és szolgáltatásokkal, amelyek csak sokkal drágább rendszerekben lelhetők fel.

A 2.4 GHz-es tartományban üzemelő rendszer immunis a TV és DTV interferenciákra. A System 10 a szabad frekvenciákra való vadászást múlt időbe teszi. A System 10 lenyűgözően akkurátus hangzást kínál és pofonegyszerű kezelést – azonnali csatorna választással, szinkronizálással és beállítással. Akár nyolc csatorna használható egyidejűleg bármilyen frekvencia koordinációs probléma vagy csoportválasztási macera nélkül. A System 10 vevőegysége és adóegységei jól látható digitális ID kijelzővel rendelkeznek.

A System 10 a tiszta kommunikációt háromszintű diverzitással biztosítja: frekvencia, idő és tér. A frekvencia diverzitás azt jelenti, hogy egy csatorna egyidejüleg két, dinamikusan kiosztott frekvenciát használ az interferenciamentes átvitel érdekében. Az idő diverzitás azt jelenti, hogy az audió jel a digitális adatfolyam több időszeletébe is bele van téve, a többutas terjedés interferenciájára való immunitás érdekében. A tér diverzitás pedig arról szól, hogy mind a vevőegység, mind az adóegységek két-két antennával vannak felszerelve, a vételi biztonság érdekében.

Az egycsatornás System 10 készlet egy vevőegységből és egy kézi- vagy zsebadó egységből áll. Az ATW-R1100 diversity digitális vevőegység hangerőszabályzóval, audió túlvezérlésjelzővel és párosítás visszajelzővel rendelkezik. Többféle konfiguráció is összeállítható, kéziadóval ill. UniPak zsebadóval, kitűző-, fej- vagy hangszermikrofonnal, ill. gitárkábellel.  

 

]]>
Az Audio-Technica gyászolja alapítóját, Matsushita Hideót http://www.audio-technica.ro/news/29/41 http://www.audio-technica.ro/news/29/41 2013-03-19 07:04:54.0000

Az Audio-Technica szomorúan tudatja, hogy a cégalapító és nyugdíjas igazgató Matsushita Hideo 2013 március 5-én, 93 éves korában elhunyt. Családja kívánságának megfelelően búcsúztatására és temetésére március 8-án és 9-én, családi keretek között került sor.

2002 újévén, az Audio-Technica alapításának 40. évfordulóján Matsushita Hideo megemlékezett a vállalat alapításáról: “32 éves koromban jöttem Tokióba, és nagybátyám ajánlásának köszönhetően állást kaptam a Bridgestone Művészeti Múzeumban. A múzeumigazgató ösztönzésére LP koncrteket szerveztem, melyek sokkal sikeresebbek lettek, mint vártuk. Tíz évet töltöttem a Bridgestone Múzeumban, majd 1962-ben kiléptem, és megalapítottam a saját vállalkozásomat, az Audio-Technica-t.”

Így folytatta: “A cég azonnal kiadta első termékét, az AT-1 sztereó hangszedőt. Abban az időben a telephelyünk egy egyszintes műhely volt a Shinjuku negyedben. Három alkalmazottal kezdtünk, de gyorsan 20-ra bővültünk. Késő éjszakáig dolgoztunk, csak azért tartottunk szünetet, hogy megvacsorázzunk a szemközti levesbárban.”

Több évtizednyi sikeres növekedés után, 1993-ban Matsushita Hideo az Audio-Technica elnöke lett, és fia, Matsushita Kazuo vette át – és viszi azóta is – a vállalat irányítását. Kettőjük vezetésével az Audio-Technica továbbra is stabilan növekvő vállalat, ami továbbviszi Hideo-san örökségét és vízióját az új évezredbe.

Biográfia

1919 november 14: születés
1951: Bridgestone Művészeti Múzeum, Tokió
1962: Az Audio-Technica megalapítása
1973: Technica Fukui Co., Ltd., megalapítása
1993: Audio-Technica elnökség, Technica Fukui Co., Ltd. elnökség
2005: Nyugdíjba vonulás
2013 március 5: Eltávozás (93 évesen)

]]>
Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY® Díjátadó Gálán - tizenhatodik alkalommal http://www.audio-technica.ro/news/29/38 http://www.audio-technica.ro/news/29/38 2013-03-13 22:46:09.0000

Sorozatban tizenhatodik éve, idén is feltűntek az Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY® Awards Show-n. Február 10-én, a Los Angeles-i Staples Centerben tartott, 55. GRAMMY gálán rengeteg művész lépett fel, műfajok széles skáláját felvonultatva. Az élő koncertre és a televíziós közvetítésre az Audio-Technica több mint 250 mikrofont szállított, köztük komoly mennyiságű vezetékes mikrofont, ill. Artist Elite® 5000-es szériájú vezetéknélküli mikrofonokat.

Maga a GRAMMY gála az évek során számos elismerést gyűjtött be, mivel folyamatosan emeli az élő közvetítések mércéjét. Az EMMY®-díjas produkció volt az első jelentős díjátadó show, amit HDTV rendszerben, 5.1-es surround hanggal közvetítettek, és mindig is a legfejlettebb technikát használta, az est előadásainak a lehető legmagasabb színvonala érdekében. A show zenei részének folyamatosan emelkedő igényei közepette is kimagasló minőség elérése érdekében az Audio-Technica mikrofonok folyamatosan jelen vannak az itt dolgozó szakamberek és fellépő művészek preferenciái között. Az idei GRAMMY-n ismét a legjobb szakemberek dolgoztak. 

A hangrendszert az ATK AudioTek biztosította Ron Reeves és Mikael Stewart FOH hangmérnökökkel, Leslie Ann Jones felügyeletével, aki a Producers & Engineers Wing® of The Recording Academy® jeles tagja. A közvetítés zenei részét az M3 (Music Mix Mobile) Eclipse és Horizon kocsijain, John Harris és Eric Shilling keverték, míg Tom Holmes felelt a teljes broadcast keverésért. A közvetítés hangját Hank Neuberger felügyelte, aki szintén vezetője a The Recording Academy® Producers and Engineers Wing®-nek. Michael Abbott audió koordinátorként tért vissza, az M3 Eclipse kocsiján Joel Singer, mígy a Horizon offline remix kocsin Mark Linett volt a főmérnök.

A televíziónézők számára a CBS ismét a legfejlettebb, 1080 képsoros HDTV adást szolgáltatta 5.1-csatornás surround hanggal. A formátum igényeit kielégítendő, a hangmérnökök számos Audio-Technica mikrofont alkalmaztak a GRAMMY gálán.

Az Audio-Technica Artist Elite 5000-es sorozatú vezetéknélküli mikrofonjait olyan művészek használták, mint Wiz Khalifa és Miguel, valamint T-Bone Burnett. Elton John vezetékes AE6100-ba énekelt. Jack White és duett partnere, Ruby Amanfu AT4050 stúdiómikrofont használtak, hasonlóan a jazz világsztár Chick Corea-hoz, Kenny Garretthez és Stanley Clarke-hoz.

Az A-T backline mikrofonszettben további AT4050-ek dolgoztak timpanin, dob overheadként, gitárládákon és kürtökön; ATM250 hiperkardioid dinamikus mikrofon a basszusládán; ATM25/LE a tamokon; AE5100 a lábcinen, ride-on és overhead-ként; AT4050ST overhead-ként; AT4047SV a gitárládákon, ATM350 csiptetős hangszermikrofon a fúvósokon, vonósokon és dobtesteken; ATM450 a pergőn alul és tamburinon; és AE5400 kondenzátor kézimikrofon a lábdobon.

    

]]>
Új Audio-Technica fejhallgatók debütáltak a CES 2013-on http://www.audio-technica.ro/news/29/34 http://www.audio-technica.ro/news/29/34 2013-01-16 11:13:19.0000

- Sport, zajkioltó és prémium hi-fi újdonságok terítéken -

A Hi-Fi és konzumer termékek iránti növekvő érdeklődésre reagálva, az Audio-Technica Europe –első ízben – kiállítóként vett részt a Las-Vegas-i CES kiállításon. Az itt bemutatott új modelleket nagyon pozitívan fogadta a szakmai és kereskedelmi közönség.

Új modellekkel bővült az ACTIVE választék (mely mobiltelefonos fülhallgatókat, zajkioltó fejhallgatókat és sport fülhallgatókat vonultat fel), az ELITE választék (a zene és a hangzás szerelmeseinek szánt minőségi sorozat), a CLASSIC és a STREET választék is.

 

ACTIVE
Az Audio-Technica megerősíti aktív zajkioltó modellpalettáját az ATH-ANC33iS modellel, ami a népszerű ATH-ANC23-at váltja fel. Az ANC33iS akár 90%-kal csökkenti a zavaró környezetzajt és integrált mikrofonnal és hangerőszabályzóval rendelkezik telefonáláshoz és zenelejátszáshoz okostelefonokkal, iPhone-nal, iPaddal és iPoddal. A vezérlőegység lehetővé teszi a zene elindítását, megállítását, léptetését előre és vissza, valamint telefonhívás fogadását és befejezését.

Az ATH-ANC33iS hallójáratba illeszkedéséről Comply™ habgumi gyűrűk gondoskodnak – utánozhatatlan kényelem mellett kiváló izolációt, jobb basszusátvitelt, részletesebb középtartományt és szebb magastartományt nyújtva. Természetesen mellékeljük a hagyományos szilikon gumiharangokat is S, M és L méretben.

Szintén az ACTIVE választékot bővíti két új fülhallgató modell, melyeket sportoláshoz fejlesztettünk ki. Mindkét modell IPX5 minősítésű vízálló, mosható és izzadságálló.


Az ATH-CKP500 egy ergonomikus, C-alakú idommal van ellátva, ami a fülkagylóba illeszkedve biztonságosan tartja a helyén a fülhallgatót. A kábel becsatlakozás úgy van kialakítva, hogy a kábel hátul, a nyak mögött haladjon, ne legyen útban. Feketében, pirosban és kékben kapható.


Az ATH-CKP200 hallójárati fülhallgató forgócsuklóval állítható fülkampóval van ellátva ami a fül méretére állítható, mindenkinek egyedi kényelmet kínálva. 60cm hosszú kábele a ruhához csiptethető, és jár hozzá egy 60cm-es toldókábel is. Feketében, pirosban és kékben kapható.

Mindkét sport modell minőségi meghajtókkal és komponensekkel rendelkezik a tiszta és dinamikus hangzás érdekében. A szokásos szilikon gumiharangok mellett a két sport modell tartalmaz olyan új fejlesztésű gumiharangot is, ami kevésbé zárja ki a külvilágot a biztonságos szabadtéri sportolás érdekében, lehetővé téve, hogy futás közben halljuk a környezetet, közlekedést, más futókat stb.


Az ACTIVE választék utolsó újonca, az ATH-WS99 fejpántos modell arra készült, hogy kiterjesztett mélytartománnyal kényeztesse viselőjét, a hangminőség feláldozása nélkül. Duplakamrás felépítése révén a mélytartomány bőséges és erőteljes, míg az 53mm-es membránok egyenletes középtartományt és tiszta magasakat produkálnak. Akusztikus szigetelése minimalizálja a zene kiszivárgását. Integrált mikrofonja lehetővé teszi okostelefonokkal és iPhone-nal való használatát (hívásfogadás, zene indítás és léptetés).

Előzetes árak
ATH-CKP200: 11 500 Ft – szállítható
ATH-CKP500: 15 200 Ft – szállítható
ATH-ANC33iS: árazás alatt (várhatóan 30 000 Ft körül) – 2013 tavasz
ATH-WS99: 95 200 Ft – 2013 tavaszELITE
2012-ben megújítottuk a zárt hi-fi fejhallgatóinkat, a CES 2013-ra pedig megérkeztek az audiofil ELITE választék nyitott fejhallgatóinak megújult ’X-verziói’ új meghajtókkal, kisebb súllyal és frissített konstrukcióval.

Az új ATH-AD1000x és ATH-AD2000x nagyméretű, 53mm-es membránokkal rendelkezik 99.9999% tisztaságú oxigénmentes réz hangtekercsekkel a kimagasló akusztikai teljesítmény érdekében. A 3D Wing Support mechanizmus (a fejre két önbeálló, párnázott szárnyacskával támaszkodó rendszer) vibrációmentes és utánozhatatlan kényelmet garantál hosszútávon is.
Az ATH-AD900x szintén vadonatúj, 53mm-es meghajtót kapott nagyteljesítményű mágnesekkel és rézbevonatú alumíniumhuzal (CCAW) hangtekerccsel a nagyszerű hangminőség és a széles, 5-től 35 000 Hz-ig tartó frekvencia átvitel érdekében.
Mindhárom fejhallgató prémium komponensekből készül és varázslatos zenehallgatási élményt kínál tiszta, természetes ének és hangszer reprodukcióval, egyenletes, kiegyensúlyozott hangkarakterrel, precíz hangtér leképezéssel és fantasztikus dinamikával.


Mindhárom új modell 2013 tavaszán érkezik.

Előzetes árak:
ATH-AD900x: 120 000 Ft
ATH-AD1000x: 220 000 Ft
ATH-AD2000x: 350 000 Ft


STREET
A stílusos STREET választék újdonsága, az ATH-WS77 fejpántos fejhallgató 40mm-e membránokkal és duplakamrás rendszerrel van ellátva a kivételes basszusátvitel érdekében.
A nagy merevségű alumínium kagylók közvetlenül a meghajtókra vannak szerelve, a hangtisztaság érdekében kiküszöbölve a nemkívánatos vibrációkat. Az akusztikailag szigetelt fülpárnák minimalizálják a zene kiszivárgását.

Előzetes ár:
ATH-WS77: 53 300 Ft – 2013 tavasz


CLASSIC
Az Audio-Technica CLASSIC választékát gazdagítja a megújult ATH-AD500x és ATH-AD700x nyitott rendszerű audiofil fejhallgató. Mindkettő 53mm-es membránokkal és CCAW hangtekercsekkel rendelkezik a nagy terhelhetőség és kivételes vokál leképezés érdekében.
A fejhallgatók nyitott kivitelének, könnyű, méhsejtes alumínium kagylóinak és szuperkényelmes, önbeálló 3D Wing Support konstrukciójának remek kombinációját tovább erősítik az új fejlesztésű, strapabíró szövet fülpárnák.

  


Előzetes árak:
ATH-AD500x: 57 000 Ft – 2013 tavasz
ATH-AD700x: 75 000 Ft – 2013 tavasz


A fenti fül- és fejhallgató újdonságokon túl a CES látogatói örömmel fogadták az Audio-Technica ELITE, ACTIVE, STREET és CLASSIC választékainak új csomagolását, ami 2012 végén készült el és már látható az üzletekben.

]]>
Az Audio-Technica az új AT5040 kardioid kondenzátor vokálmikrofonnal vezeti be csúcskategóriás 50-es szériáját http://www.audio-technica.ro/news/29/28 http://www.audio-technica.ro/news/29/28 2012-10-27 12:08:22.0000

Az Audio-Technica az új, elit stúdiómikrofon szériáját, az 50-es sorozatot az AT5040 kardioid kondenzátor mikrofonnal vezeti be a mai napon, a San Francisco-i AES-en. Az Audio-Technica legkiválóbb stúdió vokál mikrofonja, a kézi készítésű AT5040 merőleges tengelyű kondenzátor mikrofon figyelemreméltóan muzikális megszólalást ötvöz lenyűgöző realizmussal és mélységgel, jelenlétérzettel és hangtisztasággal. Forradalmi kapszula elrendezéssel, az AT5040 négy ultravékony (2 mikronos) négyszögletes membránt alkalmaz, melyek kombinációja akkora felületet eredményez, ami hagyományos kerek membránnal nem volna elérhető. Az egyenletes magastartományával és kontrollált középmagasaival a legvágyottabb vokálmikrofon szerepére fejlesztett AT5040-et nagymembrános karaktere és gyors tranziensátvitele akusztikus hangszerek (zongora, gitár, vonósok, szaxofon stb.) felvételére is ideális eszközzé teszik.

Az AT5040 fejlesztésének legfőbb irányvonala a hangtisztaság volt. Ennek eléréséhez a mérnökeink kifejlesztettek egy négyrészes, négyszögletes kapszulát, ami korunk legnagyobb áttörése a hangátalakító technológiában. A négy tökéletesen azonos membrán úgy működik együtt (a megfelelően összegzett kimeneteivel), mint egy egységes, csúcsminőségű membrán – gyakorlatilag a legnagyobb méretű, amit az Audio-Technica valaha is előállított. A négy membrán egy kapszulaként való használatával az AT5040 figyelemreméltóan nagy membránfelületet ér el annak általános negatívumai, a megnövekedett tömeg és csökkent tranziensátvitel nélkül.

Az AT5040 másik fontos tulajdonsága a belső felfüggesztés, ami hatékonyan izolálja a kapszulát a mikrofontesttől. További izolációként az AT5040 mikrofon az Audio-Technica új AT8480-as mikrofonkosarával rendelkezik. A szabadalmazott konstrukciójú AT8480 mikrofonkosár nemcsak arra lett kifejlesztve, hogy izolálja a mikrofont, hanem, hogy kiküszöbölje magának a tartószerkezetnek a rezonanciáit és mindenféle hangi abberációt, ami bejuthatna a mikrofonba. Ezen túl egyedi zár mechanikával is rendelkezik, ami biztosan fogja a mikrofont.

Minden egyes AT5040 kézzel készül és 100%-os minőségellenőrzési procedúrán megy át. Az elegáns alumínium és réz mikrofontest matt szürke krómozást kapott a tartósság és az alacsony reflektivitás érdekében. Az elektronika válogatott diszkrét komponensekből épül fel. A mikrofon minden szempontból úgy lett megalkotva, hogy minimalizáljon bármiféle hatást az audiójelre. Az AT5040 védelme érdekében minden mikrofon egyedileg készült keménytokban érkezik, bélelt rekeszekkel külön a kosár és a mikrofon számára.

Az AT5040 kardioid kondenzátor mikrofon, az Audio-Technica új, elit stúdiómikrofon szériája, az 50-es széria első tagja 2013 Januártól lesz kapható, ajánlott listaára kb. 840 000 Ft +áfa lesz.

________________________________________

Néhány szó az Audio-Technica -ról

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 45 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén, mikrofonok, kábelnélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Pál István Szalonna, Harcsa Veronika, Vastag Csaba, a Belga, Radics Gigi, az Intim Torna Illegál, a Belmondó, a Magna Cum Laude és még sokan mások.

]]>
Erős Audio-Technica jelenlét az AES-en http://www.audio-technica.ro/news/29/17 http://www.audio-technica.ro/news/29/17 2012-10-23 12:09:42.0000

- az Audio-Technica team megosztja kutatási eredményeit a 2012-es AES konvención -

Az Audio-Technica nagy erőkel jelenik meg az idei AES-en (705-ös stand). Miközben a cég új termékeket mutat be a kiállításon, az Audio-Technica menedzsment kutatási témákat mutat be két kiemelt prezentációban.

Az alacsony és magas hőmérsékletű plazma technológiát alkalmazó, mebrán nélküli hangszórók tanulmányozása és fejlesztése már a gyakorlati felhasználás szakaszába ért. Jelen tanulmány megvizsgálja a hasonló elven működő membrán nélküli ionmikrofon előállításának lehetőségét. A dokumentum bemutatja a kétféle plazma technológia kísérleti eredményeit és a szempontokat a feltárt kérdések megoldására.

Szintén szombaton délután 4-től 5:30-ig, a Live Sound szeminárium (L5) keretében megtartott “Vezetéknéküli frekvencia ütközések nagyvolumenű rendezvényeken” prezentációt Bob Green, az Audio-technica US Digital and Technical Wireless Engineering igazgatója elnököli. A résztvevők között Dave Bellamy, Henry Cohen, Peter Erskine, Chris Dodds, Steve Caldwell és Larry Estrin is megtalálható. Ez a szekció tárgyalja a nagyvolumenű események RF koordinációjának, installációjának és előkészítésének átfogó szemléletét. Az érintett témák között vannak a rádiómikrofonok, fülmonitorok és kommunikációs rendszerek, frekvencia koordináció, RF izoláció, monitorozás, a működés és a működtetés ellenőrzése.

Az Audio-Technica a 133. San Francisco-i AES konvención a 705-ös standon állít ki.

                          
Bob Green                                                         Jackie Green
Audio-Technica US Director                              Audio-Technica Vice-President of
of Digital and Technical Wireless Engineering   R&D/Engineering

 

Néhány szó az Audio-Technica -ról

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 45 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén, mikrofonok, kábelnélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Pál István Szalonna, Harcsa Veronika, Vastag Csaba, a Belga, Radics Gigi, az Intim Torna Illegál, a Belmondó, a Magna Cum Laude és még sokan mások.

Kapcsolat:
Audio-Technica Technica Central Europe Kft.
1107 Budapest, Fogadó u. 3.
Tel: (+361) 433 3408

 

]]>
Audio-Technica AT4021 válogatott sztereó pár - a tökéletes páros http://www.audio-technica.ro/news/29/12 http://www.audio-technica.ro/news/29/12 2012-05-17 22:21:24.0000

Az Audio-Technica a frankfurti Prolight + Sound kiállításon mutatta be a népszerű AT4021 kardioid kondenzátor szivarmikrofon válogatott sztereó pár verzióját. Az AT4021P igen szigorú tesztelési procedúrán esik át a mikrofonok közötti tökéletes egyezés és végső soron a csodálatos sztereókép érdekében.

Három fázisból áll a mikrofonok érzékenységének és frekvenciamentének tesztelése (nem kevesebb mint 1000 mérési pont felvételével). Az eljárás eredményeként olyan mikrofonpárokat kapunk, melyeknek gyakorlatilag teljesen azonos a frekvencia átvitelük.

Az AT4021 mikrofon speciális, nagyon kis tömegű membránja hatalmas dinamika átfogást és kiváló tranziens átvitelt eredményez; a mikrofon nagy hangnyomást is könnyedén kezel, ami igazán rugalmas munkaeszközzé teszi a legigényesebb stúdiókban is.

Az AT4021P a két mikrofonon túl tartalmaz egy mikrofonsínt, mikrofonszivacsokat és kengyeleket, és a mérési dokumentációt.

]]>
Audio-Technica AT2020USB és Ultimate Sound Bank csomag http://www.audio-technica.ro/news/29/8 http://www.audio-technica.ro/news/29/8 2012-02-27 05:35:04.0000

Az Audio-Technica örömmel jelenti be a francia Ultimate sound Bank  szoftvercéggel kötött megállapodását, melynek keretében az AT2020USB mikrofonhoz ajándék mintalejátszó programot és hangbankot kínálunk.

Az AT2020USB párosítása az UVI Workstation programmal ideális dalszerzőknek és podcastereknek, mivel megkönnyíti a dalötletek egyszerű összeállítását és igazán ütős podcast műsorok előállítását.

Az USB UVI Workstation-je egy multitimbrális hangszer, ami korlátlan számú PART-ot, beépített effekteket, élő előadás támogatást és valósidejű munkafolyamatot biztosít. Alapja az Ultimate Sound Bank UVI motorja, melyen a Spectrasonics, MOTU és Big Fish Audio széleskörűen használt hangszerei is alapulnak. A mellékelt hangkönyvtár 400 MB-nyi hangeffektust, hangszeres és dob loop-okat tartalmaz.

Az USB digitális kimenettel ellátott, Mac- és Windows-kompatibilis AT2020USB stúdióminőségű artikulációt és beszédérthetőséget kínál, ami ideális házistúdió felvételeknél, helyszíni felvételeken és podcast műsorokhoz. Alacsony saját zajával és kiterjesztett frekvenciamenetével az AT2020USB kiváló megoldást jelent digitális hangfelvételi alkalmazások széles skálájához.

A népszerű AT2020-on alapuló, egyedileg fejlesztett kis tömegű membránnal szerelt AT2020USB egy masszív, merőleges tengelyű kondenzátor mikrofon, mely a stúdiómikrofon hangminőséget USB kimenettel párosítja. Fix kardioid karakterisztikájú a hangforrás optimális izolációja érdekében, és az USB csatlakozáson keresztül kapja a működéséhez szükséges tápfeszültséget. Az AT2020USB-t mellékelt USB kábellel, asztali mikrofonállvánnyal és puha védőtasakkal szállítjuk.

Az UVI Workstation szoftver és a hangbank letöltéséhez az AT2020USB felhasználónak egyszerűen be kell regisztrálnia a vásárlását az Ultimate Sound Bank weboldalán a mikrofonhoz mellékelt kóddal. Ezután email-t kap részletes letöltési útmutatóval.

]]>
50 év szenvedélyes fülelés http://www.audio-technica.ro/news/29/6 http://www.audio-technica.ro/news/29/6 2012-01-24 19:28:08.0000

Az Audio-Technica 2012-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját, és e jeles alkalomra speciális, limitált kiadású mikrofonokat, fejhallgatókat és lemezjátszótűket mutat be. Az AT4050URUSHI, AT4050/LE multikarakterisztikás stúdiómikrofonok, az AE6100/LE hiperkardioid dinamikus, AE5400/LE kardioid kondenzátor, AE4100/LE kardioid dinamikus és ATM25/LE hiperkardioid dinamikus mikrofonok, valamint az ATH-M50s/LE és ATH-PRO700Mk2ANV fejhallgatók mindegyike jól megkülönböztethető 50. évfordulós dizájnt és színezést kapott, az AE5400/LE és az AT4050 modellek ezen felül kézi készítésű fadobozban érkeznek. Az LE modellek fémszürke “évfordulós” színben csillognak kék díszítéssel, míg a ragyogó AT4050URUSHI mikrofont kézi festésű díszítés és tradicionális japán Urushi lakkozás tesz különlegessé, a DJ-specifikus PRO700Mk2ANV pedig elegáns fekete-arany kivitelben készül. Az ATM25/LE, a klasszikus ATM25 hiperkardioid dinamikus mikrofon évfordulós kiadása végfelhasználók és kereskedelmi partnerek közvetlen visszajelzései, kérései alapján került be az 50. Évfordulós limitált termékek választékaába. Az ATM25/LE ideális lábdobra, tamokra és más nagydinamikájú hangszerekre, nagyon nagy hangnyomást képes közelről is kezelni, nagy, meleg mélyekkel és kimagasló jelenlétel rendelkezik, erőteljes, telt hangzást ad közelmikrofonos vokálon és dialógokon. Többfokozatú ráccsal és masszív, strapabíró konstrukcióval rendelkezik. 

Az Audio-technica konzumer választéka is felvonultat kiemelkedően magas minőségű, limitált kiadású, ünnepi modelleket. Az ATH-W3000ANV az új zászlóshajója az Audio-Techinca High-End fejhallgató sorozatának. A legmagasabb minőségű anyagafelhasználása, mint például Hokkaido Asada cseresznyefa kagylói, magnézium vázszerkezete, báránybőr fülpárnái, OFC-7N hangtekercsei, valamint csodálatos kidolgozása és páratlan hangminősége valódi exkluzív High-End élményt garantálnak. Az AT150ANV egy csúcsminőségű mozgómágneses lemezjátszó-hangszedő, míg az AT50ANV egy mozgótekercses, limitált kiadású hangszedő. Helyet kapott az évfordulós termékek sorában még egy titániumból készült lemezjátszó headshell, az AT-TI15ANV, mely szintén az 50. évfordulós logót viseli, és méltó kiegészítője bármilyen audiofil hangrendszernek.

Az Audio-Technica 1962-ben alakult Hideo Matsushita vezetésével, aki még abban az évben bemutatta a cég első lemezjátszó hangszedőjét, és hamar elismerést szerzett, mint csúcsminőségű, díjnyertes hangszedő beszállító Japán vezető elektronikai gyártói számára. A ’70-es és ’80-as években az Audio-Technica  olyan termékekkel szélesítette választékát, mint például az úttörő VM sorozatú kettős mágneses lemezjátszó hangszedők, ATH sorozatú HiFi fejhallgatók, 800-as sorozatú professzionális mikrofonok és egyéb innovációk. A ’90-es években az Audio-Technica tovább finomította és változatosabbá tette termékválasztékát, és vezetéknéküli mikrofonrendszerei, mikrofonjai, konzumer és professzionális fejhallgatói ipari szabvánnyá váltak kiemelkedő teljesítményük, megbízhatóságuk és képviselt értékük miatt. Az A-T bevezette a hires 40-es sorozatú stúdiómikrofonokat, a hangtechnika története folyamán elsőként elérhető árúvá téve a stúdiómikrofonok hangminőségét. Ma a 40-es sorozat vezető hangmérnökök és producerek, valamint élvonalbeli művészek számára a mércét képviseli, mind a stúdiókban, mind a színpadokon. Az ezredfordulótól az Audio-Technica tovább folytatta az úttörő termékek és rendszerek kidolgozását. 2008-ban a hallójárati ill fejpántos zajkioltós fülhallgatók új szabványt állítottak fel a környezetzaj csillapítás és hangminőség terén. Ma az Audio-Technica olyan művészek számára első számú választás, mint például Gwen Stefani, Justin Timberlake, Metallica, Linkin Park, Evanesence, vagy Magyarországon Harcsa Veronika, Vastag Csaba, Kökény Attila, Szabó Ádám, Váczi Eszter, Ganxsa Zolee és a Kartel, Szalonna Band, Fekete-Kovács Kornél és még sokan mások. Audio-Technica termékek dolgoznak világszerte számtalan konzumer és professzionális alkalmazásban: élő koncertturnékon, hangstúdiókban, vállalati, kormányzati és vallási rendezvényeken és olyan rangos eseményeken, mint az amerikai elnöki kampányvita, a Grammy díjátadó gála és a nyári és téli olimpiák, hogy csak néhányat említsünk.


]]>
50 év szenvedélyes fülelés http://www.audio-technica.ro/news/29/6 http://www.audio-technica.ro/news/29/6 2012-01-24 19:28:08.0000

Az Audio-Technica 2012-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját, és e jeles alkalomra speciális, limitált kiadású mikrofonokat, fejhallgatókat és lemezjátszótűket mutat be. Az AT4050URUSHI, AT4050/LE multikarakterisztikás stúdiómikrofonok, az AE6100/LE hiperkardioid dinamikus, AE5400/LE kardioid kondenzátor, AE4100/LE kardioid dinamikus és ATM25/LE hiperkardioid dinamikus mikrofonok, valamint az ATH-M50s/LE és ATH-PRO700Mk2ANV fejhallgatók mindegyike jól megkülönböztethető 50. évfordulós dizájnt és színezést kapott, az AE5400/LE és az AT4050 modellek ezen felül kézi készítésű fadobozban érkeznek. Az LE modellek fémszürke “évfordulós” színben csillognak kék díszítéssel, míg a ragyogó AT4050URUSHI mikrofont kézi festésű díszítés és tradicionális japán Urushi lakkozás tesz különlegessé, a DJ-specifikus PRO700Mk2ANV pedig elegáns fekete-arany kivitelben készül. Az ATM25/LE, a klasszikus ATM25 hiperkardioid dinamikus mikrofon évfordulós kiadása végfelhasználók és kereskedelmi partnerek közvetlen visszajelzései, kérései alapján került be az 50. Évfordulós limitált termékek választékaába. Az ATM25/LE ideális lábdobra, tamokra és más nagydinamikájú hangszerekre, nagyon nagy hangnyomást képes közelről is kezelni, nagy, meleg mélyekkel és kimagasló jelenlétel rendelkezik, erőteljes, telt hangzást ad közelmikrofonos vokálon és dialógokon. Többfokozatú ráccsal és masszív, strapabíró konstrukcióval rendelkezik. 

Az Audio-technica konzumer választéka is felvonultat kiemelkedően magas minőségű, limitált kiadású, ünnepi modelleket. Az ATH-W3000ANV az új zászlóshajója az Audio-Techinca High-End fejhallgató sorozatának. A legmagasabb minőségű anyagafelhasználása, mint például Hokkaido Asada cseresznyefa kagylói, magnézium vázszerkezete, báránybőr fülpárnái, OFC-7N hangtekercsei, valamint csodálatos kidolgozása és páratlan hangminősége valódi exkluzív High-End élményt garantálnak. Az AT150ANV egy csúcsminőségű mozgómágneses lemezjátszó-hangszedő, míg az AT50ANV egy mozgótekercses, limitált kiadású hangszedő. Helyet kapott az évfordulós termékek sorában még egy titániumból készült lemezjátszó headshell, az AT-TI15ANV, mely szintén az 50. évfordulós logót viseli, és méltó kiegészítője bármilyen audiofil hangrendszernek.

Az Audio-Technica 1962-ben alakult Hideo Matsushita vezetésével, aki még abban az évben bemutatta a cég első lemezjátszó hangszedőjét, és hamar elismerést szerzett, mint csúcsminőségű, díjnyertes hangszedő beszállító Japán vezető elektronikai gyártói számára. A ’70-es és ’80-as években az Audio-Technica  olyan termékekkel szélesítette választékát, mint például az úttörő VM sorozatú kettős mágneses lemezjátszó hangszedők, ATH sorozatú HiFi fejhallgatók, 800-as sorozatú professzionális mikrofonok és egyéb innovációk. A ’90-es években az Audio-Technica tovább finomította és változatosabbá tette termékválasztékát, és vezetéknéküli mikrofonrendszerei, mikrofonjai, konzumer és professzionális fejhallgatói ipari szabvánnyá váltak kiemelkedő teljesítményük, megbízhatóságuk és képviselt értékük miatt. Az A-T bevezette a hires 40-es sorozatú stúdiómikrofonokat, a hangtechnika története folyamán elsőként elérhető árúvá téve a stúdiómikrofonok hangminőségét. Ma a 40-es sorozat vezető hangmérnökök és producerek, valamint élvonalbeli művészek számára a mércét képviseli, mind a stúdiókban, mind a színpadokon. Az ezredfordulótól az Audio-Technica tovább folytatta az úttörő termékek és rendszerek kidolgozását. 2008-ban a hallójárati ill fejpántos zajkioltós fülhallgatók új szabványt állítottak fel a környezetzaj csillapítás és hangminőség terén. Ma az Audio-Technica olyan művészek számára első számú választás, mint például Gwen Stefani, Justin Timberlake, Metallica, Linkin Park, Evanesence, vagy Magyarországon Harcsa Veronika, Vastag Csaba, Kökény Attila, Szabó Ádám, Váczi Eszter, Ganxsa Zolee és a Kartel, Szalonna Band, Fekete-Kovács Kornél és még sokan mások. Audio-Technica termékek dolgoznak világszerte számtalan konzumer és professzionális alkalmazásban: élő koncertturnékon, hangstúdiókban, vállalati, kormányzati és vallási rendezvényeken és olyan rangos eseményeken, mint az amerikai elnöki kampányvita, a Grammy díjátadó gála és a nyári és téli olimpiák, hogy csak néhányat említsünk.


]]>
desktop